Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában – 2. rész

A Deák17 Galériában lehetőség van gyakornoki program teljesítésére, amelyre szeretettel várjuk a felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését. Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy szakmai gyakornokunknak teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogyan telik egy szakmai gyakorlat a Galériában.

Mázás Kíra, MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Designkultúra szakos hallgatója

Minden nap más és más, újabb és újabb ötletekkel, megoldásra váró problémákkal. Nagyon izgalmas ez a változatosság és az inspiráló közös munka.”

Miért a Deák17 Galériába jelentkeztél szakmai gyakorlatra?

Korábban már két pályázaton is részt vettem kiállítóként, így betekintést nyerhettem a Galéria munkásságába. Ezeken a pályázati kiállításokon különösen tetszett, hogy a fiatal alkotók munkája egy térben került bemutatásra a profi képzőművészek alkotásaival. Érdekelt, hogy hogyan hozható közelebb egymáshoz az ifjúság és a képzett művészek alkotása, valamint, hogy hogyan lehet ezt a művészeti párhuzamot közvetíteni a fialatok felé.

Mi volt a szakmai gyakorlatra jelentkezés menete?

Először egy nagyon hivatalos email formájában elküldtem az önéletrajzomat és egy motivációs levelet, valamint megírtam, hogy milyen időszakban tudnék szakmai gyakorlatot végezni. A Galéria pár napon belül visszajelzett, nagyon örültek a jelentkezésemnek és később egy időpontot is egyeztettünk a részletek megbeszélésére. Az elejétől kezdve nagyon szimpatikus volt mindenki, rendkívül kedvesek és rugalmasak voltak.

Mesélj egy picit arról, hogy milyen feladataid voltak/vannak gyakornokként a Galériában!

Nagyon változatos feladatokat végzek és igazából ez az egyik oka, amiért szeretek itt gyakornok lenni. Gyakran készítek elő kreatív feladatokat a különböző workshopokra vagy múzeumpedagógiai programokra, de részt veszek a Galéria mindennapos munkájában is. Feladataim során megismerkedhettem a social media felületek és a honlap működésével, a kiadványok, plakátok és egyéb nyomtatott anyagok előkészítésével, valamint az állandó és időszaki kiállítások sajátosságaival is.

Mi volt a legkedvesebb emléked a Galériában végzett gyakorlatod során alatt?

Legkedvesebb emlékem talán a Budapest Street Archeology kiállítás megnyitója a rengeteg művésszel és látogatóval, de nagyon élveztem a workshopokra való kreatív előkészületeket is – ragasztás, festés. Illetve a „beszélgetősebb” napok is szuperek voltak, mert olyankor rengeteget tanulhattam a Galéria dolgozóitól.

TÖLTSD GYAKORLATODAT A DEÁK17 GALÉRIÁBAN!

Hogyan jelentkezhetsz?
A muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel.

Kérjük, hogy az alábbiakat mindenképp küldd el nekünk:
– önéletrajz
– motivációs levél
– mikor tudnál önkénteskedni?
– milyen feladatokat tudnál ellátni?

Jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! 
Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!