Szakmai gyakorlat a Deák17 Galériában – 1. rész

A Deák17 Galériában lehetőség van gyakornoki program teljesítésére, amelyre szeretettel várjuk a felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését. Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy szakmai gyakornokunknak teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogyan telik egy szakmai gyakorlat a Galériában.

Ferenczy Dóri, MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tanár szakos hallgatója

„Érdekelt az, hogy hogyan közelíti meg a múzeumpedagógiai területet egy direkt az ifjúsági témákra fókuszáló intézmény.”

Miért a Deák17 Galériába jelentkeztél szakmai gyakorlatra?

Erre két okom volt igazából: egyrészt kötelező volt most egy múzeumpedagógiai gyakorlatot csinálnom ebben a félévben a tanár szak miatt, ahova most járok. A másik pedig, hogy tetszett a Galériának a profilja – hogy ifjúsági Galéria, és ezzel teljesen egyedülálló. Érdekelt az, hogy hogyan közelíti meg ezt a területet egy direkt az ifjúsági témákra fókuszáló intézmény, és hogy milyen foglalkozásokat csinál. Ebbe akartam belekukkantani.

Hogyan tudsz profitálni ebből?

Így részt tudok venni olyan múzeumpedagógiai foglalkozásokon, amiken amúgy nem tudnék részt venni – mivel nem vagyok már ennek a korosztálynak a része – és megláthatom azt is, hogy mások hogyan vezetnek le ilyen foglalkozásokat.  Tök jó belelátni ebbe a munkafolyamatba, és megtudni azt is, hogy mi történik akkor, amikor nem a konkrét foglalkozás zajlik, hanem az előtte vagy utána zajló dolgok.

Mi motivál téged leginkább szakmai gyakorlatod során?

Az új élmények és a tanulás – meg az ötletek: hogy egy kiállítás hogy tud még érdekesebb lenni a gyerekek számára. Szerintem ez annyira széles skálán mozog az, hogy ezt hogyan lehet csinálni, és tök izgalmas megnézni, hogy erről kinek mi az elképzelése, és ez hogy működik a gyakorlatban.

Kinek ajánlanád a szakmai gyakorlatot a Deák17 Galériában?

Akiket érdekel a múzeumpedagógiai pálya, vagy önmagában a Galéria kiállításai – mert azoknak szuper, hogy ezek körül mozoghat, és még többet megtudhat. Akit meg a kézműveskedés bármilyen szempontból érdekel, akkor azoknak is nagyon jó.

TÖLTSD GYAKORLATODAT A DEÁK17 GALÉRIÁBAN!

Hogyan jelentkezhetsz?
A muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel.

Kérjük, hogy az alábbiakat mindenképp küldd el nekünk:
– önéletrajz
– motivációs levél
– mikor tudnál önkénteskedni?
– milyen feladatokat tudnál ellátni?

Jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! 
Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!