VIMM8: Vizuális nevelés világszerte

2016.10.15. – 09:30

Az 2016/2017-es tanévben is a Deák17 Galériában folytatódik a Vizuális Mesterpedagógus Műhely. Október 15-én, szombat, 9:30 – 13:00-ig rajzpedagógusok és kutatók a Vizuális Nevelés Nemzetközi Szövetsége, az InSEA (International Society for Education through Art) konferenciáján hallottakat mutatják be.

Gaul Emil a társadalmi kérdések és a nemi szerepekkel (gender) kapcsolatos előadásokat szemlézi, Kárpáti Andrea a kortárs képzőművészetet bemutató rajzpedagógiai projektekről, Kovács Hajnalka a vizuális nevelésben alkalmazható digitális módszereket bemutató workshopokat ismerteti. Mészáros Zsuzska, Póczos Valéria nemzetközi projekteket mutat be (Testtudatosság (Meditating Body Knowledge), Claudia Lomoschitz, a bécsi Képzőművészeti Egyetem munkatrása komplex művészeti nevelési workshopja).

További előadások: 

Múzeumpedagógia és társadalmi változások (Museum Education and Social Change):  előadások a múzeumok szerepvállalásáról migrációs válsághelyzetben

Közösségi művészeti módszerek (Community Arts Practice): kínai és amerikai projektek 

A program részeként a részvevők a tárlatvezetéssel egybekötött kiállításon a Magyar Rajzpedagógusok Országos Egyesülete (MROE) Vizuális Projekt pályázatának nyertes munkáit láthatják.

A program időpontja: 2016. október 15. szombat, 9:30 – 13:00 

A programra regisztrálni az alábbi linken lehet.