Világjáró gyerekek

2020.09.19. – 2021.03.13.

A 2015-ben indult Világjáró Gyerekek sorozatunk egy olyan családi program, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatjuk be a gyerekeknek. Nemcsak nekik tartogatunk élményeket, hiszen a szülők is sok új dolgot megtudhatnak az adott országról, nemzetről. A programokon egy rövid országismertetőt mindig valamilyen előadás is követ, amely lehet zene, tánc, színház, bábszínház vagy akár mesemondás is. Ezt követően különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, szintén segítik az ország népének, földrajzának és kultúrájának megismerését.

A programsorozat célja, hogy a gyerekek a világ minden tájára elkalandozhassanak, nyitottak legyenek különböző kultúrákra, és elfogadással forduljanak más nemzetek szokásai felé.

Hogy a különböző országokat minél hitelesebben tudjuk bemutatni, az eseményekre felkérjük az adott nemzet nagykövetségét és/vagy kulturális intézetét, hogy vegyenek részt a szervezésben és a programokban. Így a vendégek nemcsak egy adott országgal ismerkedhetnek meg, hanem sok esetben az itt élő nemzetiségek tagjaival is kapcsolatot teremthetnek. Eddig több, mint 30 különböző ország volt a vendégünk a világ minden tájáról, Európától Dél-Amerikáig, Afrikától Ázsiáig.

2020 őszétől a járványhelyzet végéig a programsorozat online kerül megrendezésre, az események a Galéria Facebook-oldalán követhetők. Regisztráció nem szükséges.
A továbbiakkal kapcsolatban a jövőben is tájékoztatást nyújtunk holnapunkon, Facebook oldalunkon. Köszönjük a megértésetek!

IDEI PROGRAM

2021

  • Január 16. – Japán LINK
  • Február 13. – Spanyolország LINK
  • Március 13. – Nagy – Britannia LINK
  • Április 10. – Németország LINK
  • Május 8. – Bulgária LINK

Ajánlott életkor: 3-10 éves

Helyszín: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria   1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. I. emelet

MEGJELENÉSEK

Eddigi vendégeink voltak