EGYIPTOM EZER KINCSE

A Világjáró Gyerekek februári állomása

2023.02.18. – 09:30

Kedves Világjáró Gyerekek!A Törökországot megrázó tragikus földrengés miatt az ország és a partnerszervezetünk gyászidőszakot hirdetett, így a török kulturális programok elmaradnak. ❤️ ??

A tervezett török program helyett ugyanekkor, február 18-án az aktuális kiállításunkhoz kapcsolódva Egyiptom lesz a Világjáró Gyerekek vendége.

? A februári hideget hátrahagyva a forró Afrika egyik országát, az ezerarcú Egyiptomot fedezzük fel együtt. Az ókori és a modern kavalkádjában megismerjük Egyiptom izgalmas történelmét és kultúráját és még Az Ezeregy éjszaka meséi is megelevenedik majd nekünk.Szeretettel várunk Benneteket és családjaitokat!


? PROGRAM

9:30-tól – Érkezés, regisztráció, közös kreatív alkotás

10:05 -10:20 – Interaktív országbemutató előadás – dr. Győry Hedvig egyiptológus, régész

10:20 -10:35 – Az Ezeregy éjszaka meséi – Oroszi Gyöngyi PhD hallgató, Pázmány Péter Katolikus Egyetem

10:35 – 10:55 – Hastánc bemutató és közös tánctanulás – Jójárt Ágnes, Shaba Oriental Art

11:00 – 12:30 – Kreatív foglalkozások Egyiptomhoz kapcsolódóan 


? REGISZTRÁCIÓ

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, ezen az űrlapon keresztül regisztráljatok:https://forms.gle/uYUcUDV9KYzvpEhp8


? STREAMING

Az eseményt online közvetítjük Facebook-oldalunkon, ezen kívül videófelvételt és fotókat is készítünk, amit a Galéria, valamint a partnerintézmény honlapján és egyéb közösségi felületein közzéteszünk. A programon való részvétellel Ön hozzájárul, hogy felvételek készülhetnek, és ezeket felhasználhatjuk.

Együttműködő partner: Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottsága Kevesebb jelenjen meg