VILÁGJÁRÓ GYEREKEK 2022

2022.01.22. – 2022.12.31.

A 2015-ben indult Világjáró Gyerekek sorozatunk egy olyan családi program, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatjuk be a gyerekeknek. Nemcsak nekik tartogatunk élményeket, hiszen a szülők is sok új dolgot megtudhatnak az adott országról, nemzetről. A programokon egy rövid országismertetőt mindig valamilyen előadás is követ, amely lehet zene, tánc, színház, bábszínház vagy akár mesemondás is. Ezt követően különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, szintén segítik az ország népének, földrajzának és kultúrájának megismerését.

A programsorozat célja, hogy a gyerekek a világ minden tájára elkalandozhassanak, nyitottak legyenek különböző kultúrákra, és elfogadással forduljanak más nemzetek szokásai felé.

Hogy a különböző országokat minél hitelesebben tudjuk bemutatni, az eseményekre felkérjük az adott nemzet nagykövetségét és/vagy kulturális intézetét, hogy vegyenek részt a szervezésben és a programokban. Így a vendégek nemcsak egy adott országgal ismerkedhetnek meg, hanem sok esetben az itt élő nemzetiségek tagjaival is kapcsolatot teremthetnek. Eddig több, mint 30 különböző ország volt a vendégünk a világ minden tájáról, Európától Dél-Amerikáig, Afrikától Ázsiáig.

2020 őszétől a járványhelyzet végéig a programsorozat online kerül megrendezésre, az események a Galéria Facebook-oldalán követhetők. Regisztráció nem szükséges.

A továbbiakkal kapcsolatban a jövőben is tájékoztatást nyújtunk holnapunkon, Facebook-oldalunkon. Köszönjük a megértésetek!

IDEI PROGRAM

2022

Január 22. – Szlovákia (Online esemény)
Együttműködő partner: Szlovák Intézet, Budapest

Február 19. – Finnország
Együttműködő partner: Finn Nagykövetség Budapest

Március 19. – Amerikai Egyesült Államok
Együttműködő partner: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége

Április 30. – Kína
Együttműködő partner: Együttműködő partner: ELTE Konfuciusz Intézet

Május 28. – Tatárföld
Együttműködő partner: Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány

szeptember 17. – India
Együttműködő partner: Amrita Sher-Gil Kulturális Központ (Indiai Nagykövetség)

október 22. – Brazília

november 19. – Görögország

Eddigi vendégeink voltak