TUDKULT 2020

Kulturális-művészeti tudományfesztivál

2020.01.22. – 09:00

Ünnepeld rendhagyó módon 2020. január 22-én a magyar kultúra napját osztályoddal a Csodák Palotájában!

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő TudKult program izgalmas állomásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, a látványos Öveges termi kísérlet bemutatójával és 250 interaktív eszközzel várja az érdeklődőket, legyenek akár óvodások, általános vagy középiskolások. Keressük közösen a kapcsolatot a könyvek, az irodalom, a zene, a festészet, a filmezés, a bankjegyek, a vendégszeretet, a hagyományok, a környezetvédelem és a természettudományok között! Minden bejelentkezett csoport részese lesz a zene fizikájáról szóló látványos kísérlet bemutatójának.

A kulturális-művészeti tudományfesztiválon részt vesz a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is, méghozzá egy olyan kézműves foglalkozással, amely A síkból a térbe kiállításhoz kapcsolódik. Ezen a kiállításon a BME építészhallgatóinak munkái láthatóak, amelyek Haász István képzőművész alkotásaiból indulnak ki. Központi témájuk a forma- és téralkotás, a síkban és térben való vizuális gondolkodás. A kiállítás jó példája a képzőművészet és a mérnöki tudományok kapcsolatának, a kézműves foglalkozás pedig ízelítőt nyújt a Galéria múzeumpedagógiai tevékenységéből.

Dátum: 2020. január 22. szerda, 9:00 – 19:00

Helyszín: Csodák Palotája – 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Belépő: A program a Csodák Palotájába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő – minimum 15 fős csoportok esetén) látogatható, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes, amennyiben csatakoznak a Csopa Pedagógus Klubhoz.

Regisztráció: A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen.

A jelentkezés során az alábbi adatokat kérik megadni:

Oktatási intézmény neve:
Oktatási intézmény címe:
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó elérhetősége (e-mail/telefon):
A kísérő pedagógusok Csopa Pedagógus Klub kártyaszáma (a T-vel kezdődő szám az elektronikus kártya vonalkódja alatt – online regisztráció a https://www.csopa.hu/pedagogus-regisztracio linken):
Létszám (diák + pedagógus):
Osztály/Csoport évfolyama:
Várható érkezés ideje
(az Öveges termi kísérlet bemutatókat a megadott érkezési időpont alapján határozzuk meg, jelentkezési sorrendben feltöltve az fél óránként kezdődő előadásokat):

Szeretnénk részt venni a Kőbe zárt szerelem; dínók násza ismeretterjesztő előadáson (felsősöknek és középiskolásoknak ajánlott, a program kb. 50 perc, 10 órakor kezdődik): igen – nem
Szeretnénk részt venni a Csopa Iránytű pályaorientációs élményműhely beszélgetésén (felsősöknek és középiskolásoknak ajánlott, a program kb. 50 perc, 11 órakor kezdődik): igen – nem
Ismerkedjünk a kultúra és a művészet tudományos vonatkozásaival szakmai partnereink segítségével a Csodák Palotájában!

További információ: Bővebb információ Paszternák András tudománykommunikációs vezetőtől kérhető
a 06-30-569-1240-es telefonszámon.