Teach Me How to Design / Introduction

Bevezetés a japán nihonga technikába

2021.10.07. – 16:00

A Deák17 Galéria 2021 őszén (2021. szeptember 23. és október 30. között), a Budapest Design Week ideje alatt a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium design témájú kiállításának ad otthont, Stand by me címen.

A kiállításhoz kapcsolódóan, a Budapest Design Week idején a galéria és a technikum közös, bárki számára látogatható nyílt tanórákat szervez október 12-16. között. A programsorozat keretében, minden tanítási napon más és más design-szakterülettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A programot megelőzően mint egy bevezető tanórát hirdetjük meg Wakabayashi Fumio workshopját. A japán származású, nemzetközileg elismert sokszorosító grafika mester előadásán a fametszés műfaj elméletével és gyakorlatával is megismerkedhetnek az érdeklődők, workshop jelleggel. Az 1942-ben Naganóban született, és 1966-ban a Musashino Art University-n diplomát szerzett művész 1991-ben a Váci Grafikai Műhely meghívott művészeként dolgozott először Magyarországon. Az itt átélt élmények és a kialakult művészbarátságok hatására azóta is szívén viseli a japán-magyar művészeti kapcsolatok ápolását: szülővárosában (akkor Kamiyamada, most Chikumashi városban) 16 éven keresztül szervezte a Kortárs Japán-Magyar Grafikai Kiállítást, és számos alkalommal állított ki Magyarországon is.

Az október 7-i workshopon Wakabayashi Fumio a fametszés, azon belül is a tradicionális japán nihonga technika titkaiba vezeti be az érdeklődőket.

Facebook-esemény LINK

Az eseményen bárki részt vehet, előzetes regisztráció függvényében, maximum 15 főig.
Regisztráció: az art@deak17galeria.hu címen.

Együttműködő partnerek:

Sajtómegjelenések:

2021. szeptember, Budapest Design Week, Teach Me How to Design – Bevezetés a japán nihonga technikába LINK