Színváltozás X Fakultatív fénytanórák

Sztojánovits Andrea fényművész

2021.08.26. – 17:00

A Fakultatív fénytanórák 2. évadának harmadik részében a színváltozás témájához kapcsolódóan Sztojánovits Andrea fényművész alkotásait ismerhetjük meg. A természeti jelenségek megértésében pedig Fazakas Andrea biológiatanár lesz segítségünkre.

Sztojánovits Andrea fényművész, főiskolai docens. Közel 20 éve a digitális képalkotás egyik határterületével, a vjing-el foglalkozik elméletben és gyakorlatban egyaránt, emellett interaktív installációkat készít hazai és nemzetközi szinten, Nevadától a Dél-afrikai Köztársaságig, audiovizuális eseményeket, fesztiválokat szervez. A Budapesti Metropolitan Egyetemen, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanít, ahol 2017-ben doktorált a „Vjing, mint módszer” c. disszertációjával. Művészeti tevékenysége szempontjából meghatározó a VJ kultúra látványvilág és gondolkodásmód transzponálása a hagyományos képzőművészeti területekre.

Kurátor: Kovács Andrea
A videó forgatási helyszíne: Magyar Természettudományi Múzeum

Az epizód 2021. augusztus 26-án 17.00-kor kerül közzétételre a Galéria YouTube-csatornáján.
Facebook-esemény LINK

/////////////

A Deák17 Galéria Fakultatív fénytanórák videósorozat célja, hogy nézői átéljék az alkotás örömét bepillantást nyerve a fényművészet eszköztárába, a kortárs magyar alkotók műhelytitkaiba és a természettudományok kísérletező világába.