Szeri Viktor X STARTART

ISMERJÉTEK MEG A KOREOGRÁFUS SZAKMÁT!

2021.05.26. – 17:00

2021.05.26. 17:00
vendég: Szeri Viktor táncos, koreográfus
moderátor: Kovács Andrea művészeti menedzser

Facebook-esemény LINK

Szeri Viktor független táncos és koreográfus. Darabjaiban a performansz, a zene és a mozgókép elemei keverednek. Különböző szubkultúrákat, alternatív identitásokat vizsgál és saját generációjának kihívásaira reflektál. Előadásaival számos budapesti színházban és galériában találkozhatott a már a közönség, a ∆YOU TAKE MY BREATH AWAY∆ c. szóló performanszát pedig a berlini Collegium Hungaricum is bemutatta. Táncosként többek között Doris Uhlich, Molnár Csaba és Vass Imre koreográfusokkal dolgozott együtt. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem media design szakos hallgatója.

2017-ben Isztambulban a Moving Visegrad Contemporary Dance Choreographic Residency keretében egy kollaboratív projektben működött közre, és elnyerte a bécsi ImpulsTanz Festival DanceWEB2017 ösztöndíját. 2019-ben a prágai Meetfactory rezidencia programján vett részt, valamint a Performensk Fesztivál meghívására egy új darabot mutatott be Minszkben. Muskovics Gyulával és Páll Tamással közösen létrehozott interdiszciplináris projektjével elnyerte a Creative Europe által támogatott i-Portunus mobilitási ösztöndíjat.

A tánc számára egy olyan kifejezőeszköz, amely lehetőséget nyújt a társadalmi rend és a hatalmi struktúrák megkérdőjelezésére. Performanszaiban egy olyan intim teret hoz létre, amelyet a szabad gondolkodás határoz meg. Koreográfusként folyamatosan változó érzelmi állapotokkal kísérletezik, és egy zsigeri élmény közvetítésére törekszik.

www.viktorszeri.com

//////////////

A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak. A minden hónap utolsó szerdáján, a galéria Facebook oldalán élőben jelentkező, valós időben kommentelhető STARTart interaktív művészportrék vendégei számos rangos hazai díj és nemzetközi elismerés tulajdonosai, magyar és külföldi produkció (társ)alkotói.

www.deak17galeria.hu

Sajtómegjelenés:

2021. május 17., Magyar Képzőművészeti Egyetem, TÁNC ÉS FOTOGRÁFIA SZERDÁNKÉNT A DEÁK17-BEN! LINK