Szakmai beszélgetés a tánc és a fotográfia kapcsolatáról

Kísérőprogram a Lépéslenyomatok kiállításhoz kapcsolódóan

2021.06.02. – 17:00

Fcebook-esemény LINK
Résztvevők: dr. Lanszki Anita, a Magyar Táncművészeti Egyetem Pedagógiai és Pszichológiai Tanszék vezetője és Pálosi István mozdulatművész és a MOHA – Mozdulatművészeti Gyűjtemény vezetője
Moderátor: Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, a Lépéslenyomatok kiállításkoncepció egyik kidolgozója

A Lépéslenyomatok kiállítás fő kérdéséhez kapcsolódóan a beszélgetés kiindulópontja a mozdulat és annak rögzíthetősége, a különböző médiumok alkalmazhatósága és az elkészült lenyomatoknak a megőrzése, kutatása lesz. A kiállítás életére nagy hatással volt a kényszerű online jelenlét, így már a helyzet is adja a kérdés: vajon mennyire közvetíthető egy ilyen fizikai műfaj, mint a tánc a digitális világban?

További információ a résztvevőkről:

Pálosi István
Mozdulatművész, koreográfus, pedagógus, szervező. A Magyar Mozdulatművészeti Társulat igazgatója

Táncos pályáját a Vasas Táncegyüttes gyermekcsoportjában kezdte, majd gyerekszólistaként folytatta az Erkel Színházban. Tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskola – MTF (Állami Balett Intézet) növendékeként végezte. A mozdulatművészet megőrzése és fejlesztése céljából Fenyves Márkkal létrehozta a Duncan-Dienes Orkesztika Iskolát, a MOHA-Mozdulatművészek Házát és a Magyar Mozdulatművészeti Társulatot.Az Orkesztika Alapítvány programjainak vezetője (1999 óta) a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál igazgatója, mindemellett kiemelkedő a pedagógiai tevékenysége is.

Dr. Lanszki Anita
egyetemi docens

A Magyar Táncművészeti Egyetem Pedagógia és Pszichológia Tanszékének egyetemi docense, tanszékvezetője. Kutatási területei közé tartozik a művészetpedagógia és narratív pedagógia, a digitális oktatási környezetek vizsgálata, illetve a multimédia és interaktivitás a nevelési-oktatási folyamatokban. Egyetemi munkája mellett a Tánc és Nevelés című lap főszerkesztője és a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének tagja, a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztályának köztestületi tagja.

Kövessétek az eseményt a Facebook-oldalunkon, vagy nézzétek vissza később a felvételt YouTube-csatornánkon!

Együttműködő partner: Budapest Photofestival
Kép: Oláh Gergely (fotós)

További információk a Lépéslenyomatok kiállításról:
https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/lepeslenyomatok/

Sajtómegjelenés:

2021. május 17., Magyar Képzőművészeti Egyetem, TÁNC ÉS FOTOGRÁFIA SZERDÁNKÉNT A DEÁK17-BEN! LINK