STARTart – pályaválasztási tanácsadás kicsit másként

2016.03.05. – 2017.01.19.

Művészeti pályára szeretnél lépni, de nem kapsz használható válaszokat és tanácsokat az általad kiszemelt művészeti oktatásról vagy szakmáról? A STARTart találkozóin aktuális kiállításainkhoz kapcsolódóan hívjuk meg a különböző művészeti ágak fiatal képviselőit, akik bemutatják saját munkáikat, elmesélik, hogy hogyan is jutottak el idáig, megosztják veled tapasztalataikat, elmondják a pálya szépségeit és buktatóit egyaránt, valamint kérdéseidre is választ kaphatsz.

Soron következő előadás:

2017. január 21. (szombat) 10.00-12.00

ZENEI SZERVEZÉS

Januárban Bartók135 kiállításunk utózöngéjeként két zenei programszervezőt invitáltunk meg, hogy megossza veletek, hogy mitől is érdekes és speciális egy zenei fesztivál, esemény, verseny vagy koncert megszervezése.

Meghívott előadók:
Bellay Szilvia, aki a WOMEX és a Budapest Ritmo szervezésének hátterébe avat be minket.

Szálka Zsuzsanna, aki több éven át vezette a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koncertjeinek és rendezvényeinek szervezését, a Kórusok Éjszakája alapítójaként és szervezőjeként a komolyzene világába vezet el minket.

 EDDIGI ELŐADÁSOK

2016. november 19. (szombat) 10.00-12.00

SZÍNHÁZ

Programunkat ajánljuk továbbtanulás előtt állóknak, a színházi szakma iránt érdeklődőknek illetve mindazoknak, akik szeretnék megismerni azt a folyamatot, amelynek eredményeként létrejön egy színházi produkció.

Előadók:
Farkas Franciska színésznő
Magács László rendező
Nagy Fruzsina jelmeztervező

2016. október 1. (szombati) 10.00 -12.00

VÁROSTERVEZÉS

A STARTart sorozat célja, hogy a továbbtanulás előtt álló diákoknak segítséget nyújtson, hogy különböző szakmákkal megismerkedjenek. A fiatal, de már nem pályakezdő szakemberek mesélnek munkájukról illetve tanulmányaikról, a szakma szépségeiről és nehézségeiről.

Meghívott előadók: Alföldi György (építész, várostervező és fejlesztő), Szohr Gábor (tájépítész, Újirány csoport), Németh Regina (a BVA – Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója)

 2016. május 28. (szombat) 10.00-12.00

ÉPÍTÉSZET

Gál Borbála okleveles építészmérnök a BME elvégzése után városrehabilitációs projektekben vett rész, majd pályázati referensként tevékenykedett, jelenleg pedig a Középülettervező Zrtnél építész tervezőként dolgozik.

Bori mesél arról, hogy milyen nőként helytállni a szakmában vagy hogyan lesz az ember építész úgy, hogy tizenévesen még színésznek készül.

2016. március 5. (szombat) 10.00-12.00

ART DIRECTOR

Ezen az alkalmon a reklámszakma hátterébe pillanthatsz be. Mit csinál az art director? Milyen fázisokon megy keresztül egy reklám vagy egy kampány mire az ötletből kész termék lesz? Milyen tudásra van szüksgéed, ha egy reklámügynökségnél szeretnél elkezdeni dolgozni? Minderre választ kaphatsz, sőt vendégünk eddigi projektjeibe is bepillanthatsz!

Meghívott vendég: Kövesházi Dániel, a Mito Communications art directora

 2016. január 23. (szombat) 10.00-12.00

TEXTILtervezés

A 2013-as Gombold újra! pályázatán feltűnt POPO márka tervezői mesélnek majd arról, hogy mit is kezdhet valaki az iskolapadban megszerzett tudásával a való életben. A MOME különböző szakjain végzett tervezőket kérdezheted az egyetemen tanultakról, de arról is, hogy miből áll egy divatvállalkozás menedzselése.

A beszélgetésre az öltözék- és táskadesign iránt érdeklődőket is szeretettel várjuk, hiszen a POPO tagjai nem csupán ruhákat és táskákat, de az alapanyagként használt nyomott anyagokat is maguk tervezik.

Meghívott vendégeink: Badacsonyi-Móga Barbara, Sümegi Réka, Temesi Apol, Vértesi Borbála

 2015. december 19. (szombat) 10.00-12.00

LÁMPAtervezés

Hogy lesz egy ötletből gyártásra kész lámpa? Miből is áll a formatervezői gondolkodás és munkamódszer? Egyáltalán mihez kell értenie annak, aki formatervező akar lenni?

Meghívott vendégeink:

Pais Panni – a MOME Formatervező tanszékének oktatója, a Cellux Csoport alapítója

Franta Ági – a frantAAgi stAArlight megálmodója, formatervező.

A program során fényképeket is készítünk, a részvétellel a jelenlévők a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek.