Rendhagyó tárlatvezetés

2021.07.21. – 16:00

A BIG médiamunkák 2020-21 kiállítás bemutatása most rendhagyó módon egy beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetés keretein belül valósul meg. A díjmentes tárlatvezetésen nem csak a BIG médiamunkák 2020-21 című kiállítás alkotásait ismerhetjük meg, hanem bepillantást kaphatunk egy új típusú vizuális kultúra tanítási modell alapjaiba is, amely példaértékkel és inspirációként szolgálhat a művészet és média iránt érdeklődőknek, a pedagógusoknak és a szülőknek.

Program: A tárlatvezetés fókuszában Trojkó Ildikó médiapedagógus és az Újpesti Bródy Imre Gimnázium diákjainak kiállítása a BIG médiamunkák 2020-21 áll. A tárlaton az iskola média képzésének kiemelkedő projektjeivel: fotó, mozgókép és vizuális kultúra tantárgyak feladataival ismerkedhetnek meg a résztvevők. A kiállításon fotók, videók, egyedi fotókönyvek, optikai játékok, kockakirakósok láthatók, melyekben a porszívó, a kávéfőző, a tésztaszűrő és a sajtreszelő is mesél, de forognak itt bakelit lemezekre kasírozott hang-képek is. Az esemény során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek két fontos művészetpedagógiai modellbe is, amelyek a diákok műveiben ismerhetők fel: a PhotoVoice – a saját készítésű fénykép-sorba rendezett, társadalmi problémáról szóló gondolatsor – és a Visual Storytelling, melynek kiindulópontja gyakran egy tárgy, amelyből történet bontható ki. Az Újpesti Bródy Imre Gimnázium, illetve az angol, német vagy amerikai művészetpedagógiai műhelyek között a kapcsolat a kortárs idő, amely világszerte lelassulni látszott másfél éven át. Talán ezért, sokféle módon értelmezhető, izgalmas műveket hozott.

Résztvevők: Prof. Dr Kárpáti Andrea egyetemi tanár beszélget a kiállítás kurátoraival Trojkó Ildikóval és Lipták Ágnessel.

Hallgassuk meg együtt a fiatalok digitális vagy kézzel varrott, Rubik-kockából vagy virtuális társasjátékból kibomló történeteket, és ismerjük meg az új rajztanítási modelleket.

Facebook-esemény LINK
Az esemény személyesen kerül megrendezésre a Deák17 Galériában és később visszanézhető lesz a Galéria weboldalán és a YouTube-on. A Galéria látogatása csak az aktuális látogatási szabályok betartásával lehetséges.