Reflex Talk x Koronczi Endre: SZÉLLELKEK

Online beszélgetés a Deák17 Galéria Facebook oldalán

2021.01.13. – 18:00


„A zacskó a szélben újra sokféle lesz. Először anyag. Aztán tárgy. Műtárgy. Szobor. Végül lény? És ha igen, akkor meghatározható? Természetes élőhelye: a Bárhol; a vándorlás iránya: a Bármerre. És ez komoly. Nem. Mégsem komoly. Akkor vicc? Nem. Mégsem vicc. Akkor inkább irónia. Talán. Játék. Szereplőkkel. Térben. Komolyan.” (Frazon Zsófia: A csodálatos oximoron

Koronczi Endre képzőművész, festő, grafikus és performer, az ikon.hu portál alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, kültéri és beltéri „lelőhelyeken”. Újra és újra.

A REFLEX c. csoportos kiállításban látható Adultusspiritus, 11111217 térspecifikus szélinstallációját a látogatók önnön jelenlétükkel kelthetik életre mozgásérzékelők segítségével. Így egyszerre válhatnak egy fóliatestű széllélek megfigyelőjévé és mozgásának irányítójává belépve a Ploubuter Park kísérleti zónájába.

Az online beszélgetés során e különleges imaginárius térbe kirándulunk talált és ajándékba kapott zacskók, balett-táncot lejtő fóliák, fajokba sorolható, tovaszálló és megmentett „lelkek” közé. A fókuszált figyelem és a megfoghatatlanság megtapasztalása felé. E folytonosan bővülő vizsgálati terep és saját eszköztárra épülő módszertan fontosabb állomásait Koronczi Endre és Kovács Andrea kurátor közösen térképezik fel fotó- és videódokumentációkon keresztül megidézve néhány különleges „egyedet”.

vendég: KORONCZI Endre
moderátor: KOVÁCS Andrea

Facebook-esemény: www.facebook.com/events/5519165794776347

További információ: http://www.koronczi.hu/

>> REFLEX ONLINE WALK <<
www.deak17galeria.hu/upload/userfiles/Reflex/index.html

Előzetes

A beszélgetés YouTube csatornánkon visszanézhető