Piroska a papírszínházban

Grimm mese-felolvasás papírszínház alapján

2020.10.14. – 18:00

Október 14-én, szerdán 18 órától az Élt egyszer egy… észt meseillusztrációs kiállítás kísérőprogramjaként  Révész Emese nemcsak Grimm-meséket mond, hanem meg is eleveníti a történeteket papírszínháza segítségével.

A papírszínház egy ősi japán műfaj, eredeti neve kamishibai. Kicsit hasonlít a diavetítéshez, a színházhoz és az élő mesemondáshoz is, de a három ötvözetéből valami egészen új élmény kerekedik ki. Ebben a műfajban különösen nagy szerepe van a képeknek, hiszen a nézőközönség, csak az egymásból nyíló, színes képeket látja és a mesélő hangját hallja. A három felolvasott mese három kiváló kortárs magyar illusztrátor interpretációjában bontakozik ki: a Piroska és a farkas Takács Mari humoros képeiből, a Holle anyó meséje Szalma Edit festményei alapján, és a Csizmás kandúr Bodonyi Panni képei nyomán. Mindhárom a Csimota Gyerekkönyvkiadó Papírszínház sorozatában jelent meg.

A mesemondást online követhetitek a Deák17 Galéria Facebook-oldalán, később visszanézhetik a Galéria YouTube csatornáján.

További információ a kiállításról: www.deak17galeria.hu/kiallitasok/elt-egyszer-egy