PesText illusztrációs workshopok

Szakmai és gyerekfoglalkozások a Deák17-ben

2022.09.29. – 2022.10.01.

A GENERAZIONI kiállításunk a PesText világirodalmi fesztivállal együttműködve valósul meg Galériánkban. A kiállításhoz kapcsolódóan két szakmai workshoppal és egy gyermekfoglalkozással is készülnek a szervezők.

A képzelet felébresztése

2022. szeptember 29. csütörtök, 17:00-20:00 óra  

A workshopot tartja: Grela Alexandra illusztrátor
Az illusztrált könyveket kedvelő kissé idősebb fiataloknak és felnőtteknek (korhatár nélkül!) szóló workshop a kollázstechnika formai és értelmezési lehetőségeit mutatja be. A foglalkozáson a résztvevők megismerhetik a szerző kollázs-illusztrációit, valamint lehetőség nyílik arra, hogy a helyszínen saját kollázsművet készítsünk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Láthatatlan vonalak

2022. szeptember 30. 15:00-19:00 óra

Workshop felnőttek részére

A workshopot tartja: Szulyovszky Sarolta illusztrátor
Az emberi szem láthatatlan vonalakat rajzolva szemléli és fedezi fel a világot. Láthatatlan vonalak kötik össze a kép elemeit amik vezetik a szemünket, hogy eljussunk a célig, vagy éppen ellenkezőleg: céltalanul tekeregjünk. A workshop résztvevői láthatatlan segédvonalak segítségével felépítenek egy kompozíciót majd a vonalakkal és formákkal játszva kipróbálják hogyan lehet irányítani a szemlélő tekintetét.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a regisztracio@miszje.hu címen lehet.

Kukucs! Ki vagyok?

2022. október 1. 10:00-12:00 óra

Workshop gyerekeknek

A workshopot tartja: Szulyovszky Sarolta illusztrátor
Milyen vicces lenne egyszer csak átváltozni emberből állattá? Te milyen állat szeretnél lenni? A foglalkozáson résztvevők megismerkedhetnek az ember és állat portré rajzolás módszereivel, majd kollázs technikával illusztrált pop-up képeslapot készítünk, ami két arcképet rejt magában.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@miszje.hu címen lehet.