Ó, FÁRAÓ! – ÓEGYIPTOMI FARSANGOZÁS

CSALÁDI DÉLELŐTT A BENTRES SZTÉLÉ KIÁLLÍTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓAN

2022.02.05. – 10:00

A Deák17 Galéria és a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottsága közös időszaki kiállítása egy óegyiptomi emlék, a Bentres sztélé néven ismert kőtábla történetét járja körül: ez pedig nem más, mint a démontól megszállt Bentres királylány csodálatos gyógyulásának legendája.

A farsangi időszakban mi is az ókori Egyiptom felé teszünk képzeletbeli utazást. Február 5-én, szombaton egy különleges télűző programra hívjuk meg a családokat.

Egy izgalmas ismeretterjesztő előadás keretében megismerkedünk a fáraók korával, megtudjuk, hogyan gondolkoztak őseink a szellemvilágról, és mit tettek azért, hogy szerencsések és a túlvilágon is boldogok legyenek. Az előadást Dr. Győry Hedvig egyiptológus tartja.

Ezt követően közös alkotómunka keretében ki-ki elkészítheti a saját farsangi álarcát – legyen az hasonló Basztetéhez, a macskaistennőéhez, vagy a sólyomfejű Hórusz istenéhez, esetleg Tutanhamon fáraóéhoz. Arra is lesz gondunk, hogy mindenki biztonságosan térjen haza tőlünk – a viselőjét mindenféle rossz ellen védelmező amuletteket is készítünk. A kézműves foglalkozást Enzsöly Kinga képzőművész tartja.

Időpont: 2022. február 5. szombat 10:00-13:00
Korosztály: a programot a 6-12 éves korosztály számára ajánljuk.

A program ingyenes, de regisztrációköteles. A férőhelyek száma korlátozott, maximum 20 főt tudunk fogadni, a jelentkezések sorrendjében.

Regisztráció:
https://forms.gle/SDVQZN49n85zHR9p6

vagy az art@deak17galeria.hu e-mailcímen a programra érkező gyermek(ek) nevének és életkorának megadásával.

A járványügyi rendelet értelmében a programon való részvétel kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges! 18 év alatti védettségi igazolvánnyal nem rendelkező gyermek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehet részt az eseményen.