NYÁRI TÁBOROK A DEÁK17 GALÉRIÁBAN

Művészeti és önismereti táborok 3 turnusban

2024.06.24. – 2024.08.30.

A Deák17 Galéria 2024-ben is meghirdeti nyári táborait. A foglalkozásokra a Galéria tereiben valamint a délutánokon szabadtéri, parkos helyszíneken kerül sor.

A Galéria nyári táborai elsősorban művészeti alkotótáborok, ahol fontos szerepet kap az új képzőművészeti technikák kipróbálása és elsajátítása, az egyéni kreatív ötletek megvalósítása és a csapatmunka, valamint nem utolsó sorban a játék is.

Az idei évben 3 turnussal, egy művészeti alkotótáborral, egy művészeti alkotótábor művészettörténeti fókusszal és egy önismerettel egybekötött kamasz alkotótáborral várjuk a gyerekeket.

Az I. turnus a Deák17 Galériában nyáron látogatható Álmomban óriások közt jártam című kiállításhoz kapcsolódik. A táborban a szürrealizmus izgalmas világát ismerhetik meg a gyerekek, az álmokhoz, az űrutazáshoz, a mesékhez kapcsolódva, olyan magyar alkotók képein keresztül, mint például ef Zámbó István vagy El Kazovszkij. A délutáni séták során a művészet és klímaváltozás kerül fókuszba. A táborba olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek alkotni, kézműveskedni, festeni, rajzolni.

A II. turnus délelőttjeit szintén a galériában töltjük, ahol az Álmomban óriások közt jártam című kiállításunkon látott alkotások és a 100 éves szürrealizmus világa inspirálják a foglalkozásokat. Milyen történetet, milyen zenét, ízeket, illatokat képzelünk egy-egy festménybe? És saját álmainkba, meséinkbe, alkotásainkba? Mindennap más-más érzékszervünk kerül majd fókuszba, s lesz az irányadó egy-egy mű megfejtésénél, s a kapcsolódó kézműves-alkotó, dramatikus, mozgásos játékoknál. A délutáni szabadtéri sétákon a várost és természetet fedezzük fel érzékeinkkel. A táborba olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek alkotni, kézműveskedni, festeni, rajzolni.

A III. turnus az “Álom és valóság” témáit járja körül. A kamaszoknak szóló művészeti-önismereti táborunk az álmok világába kalauzolja a résztvevőket. Mihez segítenek hozzá minket az álmaink? Mit tehet hozzá az életünkhöz a fantáziánk? Miért jó álmodozni és hogy válhatnak valóra az álmaink? Mit kezdjünk a félelmeinkkel, az álmainkat korlátozó tényezőkkel?  Az önismereti témákat a Deák17 Galéria aktuális kiállításához kapcsolódó képzőművészeti technikák mentén járjuk körbe. A táborba olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek alkotni, kézműveskedni, festeni, rajzolni.

Turnusok és korosztály

I. turnus: 2024. június 24. – június 28. Korosztály 8-11 év

II. turnus: 2024. augusztus 12-16. Korosztály 8-11 év

III. turnus: 2024. augusztus 26-30. Korosztály 11-14 év

(*Alsó korhatár: tábor kezdetéig betöltött 8, illetve a 3. turnusban 11 év – Felső korhatár: tábor kezdetéig nem betöltött 11, illetve a 3. turnusban 14 év)

A tábor foglalkozásait 9:00 és 17:00 óra között tartjuk, ez alól kivételt képez az utolsó rövidebb nap, amikor a táboroztatási idő 9:00-től 14:00 óráig tart.

 A turnusok létszáma: max. 20 fő

Mivel a foglalkozások egymásra épülnek, kérjük, a jelentkezés előtt vegyék figyelembe, hogy a kiválasztott tábor teljes időtartama alatt, úgy a délelőtti, mint a délutáni foglalkozáson részt tudnak-e venni. A gyerek és a csoport érdeke is, hogy az alkotófolyamat ne legyen megszakítva, ezért kérjük, hogy a gyerekek a tábor teljes időtartama alatt legyenek jelen.

A jelentkezés menete

A nyári tábor díja 2024-ben 20.000 forint. A résztvevők száma korlátozott, így az első 20 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani.

A lenti google forms űrlapokon keresztül tudnak regisztrálni, az egyes turnusokra külön-külön. A regisztrációs felületet május 2-án zárjuk, majd az addig beérkezett első 20 regisztrálót emailben értesítjük a tábori díj fizetésének részleteiről és határidejéről. Amennyiben a befizetés nem történik meg, automatikusan értesítjük a soron következő regisztrálókat. A regisztráció csak a tábori díj befizetésével együtt válik érvényessé!

Kérjük, mindenki csak saját gyermekei nevében jelentkezzen a táborba, hogy további egyeztetés esetén fel tudjuk venni a kapcsolatot a szülőkkel, gondviselőkkel.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok

A regisztrációs felületen kérjük, töltse fel az alábbi, aláírt dokumentumot (scannelt vagy olvashatóan befotózott formában):

–       általános szerződési feltételek

Az egészségügyi nyilatkozatot a tábor előtti héten küldjük a résztvevőknek e-mailben. 

kitöltött és aláírt adatlapot a tábor kezdetekor kérjük magukkal hozni!

REGISZTRÁCIÓ

1. Turnus https://forms.gle/MGnW6Yhy3ZFQhQBU7

2. Turnus https://forms.gle/VjbcSfq5M6ehLubSA

3. Turnus https://forms.gle/fhgkjCaYQCZbFGdg9

A táborba való jelentkezéssel mind a gyerekek, mind a szüleik elfogadják az Általános Szerződési Feltételeket  és a Galéria adatvédelmi szabályzatát.

A gyerekeket kísérőkre a galéria aktuális látogatási szabályzata érvényes, melyről a Galéria honlapján az alábbi linken tájékozódhat:  

https://www.deak17galeria.hu/upload/userfiles/Let%C3%B6lthet%C5%91%20dokumentumok/L%C3%A1togat%C3%A1si%20szab%C3%A1lyok.pdf

A foglalkozások helyszínei: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria (Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet), külső helyszínek (egyeztetés alatt).

A táborban szem előtt tartjuk az általános egészségügyi előírásokat, valamint az aktuális rendeleteket. A tábor területén rendszeres fertőtlenítést végzünk, valamint folyamatos kézfertőtlenítést és szellőztetést biztosítunk.

A nyári tábor ideje alatt fotókat készítünk. A regisztrációval a gyerekek és szüleik is hozzájárulnak a fotók, és esetleges videófelvételek készítéséhez, és azoknak a Galéria kommunikációs felületein való közzétételéhez.