Nyári tábor a Deák17 Galériában

Nyári művészeti tábor gyermekeknek

2021.08.16. – 2021.08.27.

A Deák17 Galéria nyári táborai ebben az évben augusztusban kerülnek megrendezésre. A foglalkozásokra a Galéria tereiben, valamint délutánonként szabadtéri, parkos helyszíneken kerül sor.

Az idei táborokban Budapesttel mint egy szabadtéri galériával ismerkedünk meg. Utánajárunk, hogy mitől válik Budapest szabadtéri galériává, milyen alkotásokkal találkozhatunk miközben az utcáin sétálunk, és azok milyen történeteket tartogatnak számunkra.


A délelőttök folyamán előadásokon és játékokon keresztül ismerkedünk a várost formáló építészettel és a street art művészettel. Ezt követően az alkotásé a főszerep! A táborban résztvevő gyerekek ugyanis maguk is építészekké és dekoratív alkotókká válhatnak.
Délutánonként szabadtéren folytatódik az alkotás, ahol még több izgalmas technikát próbálhatnak ki a gyerekek, és sajátíthatják el azoknak fortélyait, miközben természetesen nem maradnak el a közös játékok sem.

A foglalkozások során a következő ismeretekre, készségekre fektetünk nagyobb figyelmet:

  • képzőművészeti technikák megismerése
  • ismerkedés a különböző építészeti korszakok sajátos jegyeivel
  • térlátás
  • önkifejezés, önismeret
  • problémamegoldó készség
  • konstruktív és kreatív gondolkodás
  • párban, csapatban való együttműködés

Turnusok és korosztály

1. Turnus: 2021. augusztus 16-19., korosztály: 8 – 11 év
Kedves Érdeklődők! A tábor 1. turnusa BETELT. Az erre a táborra jelentkezőket már csak várólistára tudjuk felírni. Amennyiben megüresedik hely a turnusokra, értesítjük a várólistán lévőket.

2. Turnus: 2021. augusztus 23-27., korosztály: 8 – 11 év
Kedves Érdeklődők! A tábor 2. turnusa BETELT. Az erre a táborra jelentkezőket már csak várólistára tudjuk felírni. Amennyiben megüresedik hely a turnusokra, értesítjük a várólistán lévőket.

(*Alsó korhatár: tábor kezdetéig betöltött 8 év – Felső korhatár: tábor kezdetéig nem betöltött 12 év)

A tábor foglalkozásait 9:00 és 17:00 óra között tartjuk, ez alól kivételt képez az utolsó rövidebb nap, amikor a táboroztatási idő 9:00-től 13:00 óráig tart, ezt követően 15:00 óráig ügyeleti felügyeletet tudunk vállalni.

A turnusok létszáma: 12 fő

A nyári táborokban való részvétel ingyenes, de regisztrációihoz kötött. A nyári táborban a részvétel korlátozott, így az első 12 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani, a jelentkezések beérkezési sorrendjében. A jelentkezés csak a hiánytalanul kitöltött, és a megadott email címre eljuttatott dokumentumokkal válik érvényessé. A regisztrációt az adott turnus megkezdése előtt 7 nappal vagy a férőhelyek betelését követően zárjuk. A táborba való jelentkezéssel mind a gyerekek, mind a szüleik elfogadják a tábor házirendjét és a Galéria adatvédelmi szabályzatát.

A foglalkozások helyszínei: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria (Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet), külső helyszínek (egyeztetés alatt).

Regisztráció: regisztracio.deak17galeria@gmail.com

Az email tárgyában kérjük feltüntetni: „Jelentkezés nyári táborra” és a kiválasztott turnus számát

A dokumentumokat hiánytalanul kitöltött, kézzel aláírt, majd olvashatóan bescannelt (vagy olvashatóan befotózott) és visszaküldött formában tudjuk elfogadni. A jelentkezés csak így minősül érvényesnek.

Kérjük, mindenki csak saját gyermekei nevében jelentkezzen a táborba. Megértésüket köszönjük!

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

egészségügyi nyilatkozat, melyet a tábor előtti héten küldünk a résztvevőknek e-mailben

Mivel a foglalkozások egymásra épülnek, kérjük, a jelentkezés előtt vegyék figyelembe, hogy a kiválasztott tábor teljes időtartama alatt (első turnus: 4 nap, második turnus: 5 nap), úgy a délelőtti, mint a délutáni foglalkozáson részt tudnak-e venni.

A táborban szem előtt tartjuk az általános járványügyi és egészségügyi előírásokat, valamint az aktuális rendeleteket. A gyerekek a táborban higiéniás oktatásban részesülnek, a tábor területén rendszeres fertőtlenítést végzünk, valamint folyamatos kézfertőtlenítést biztosítunk.

A gyerekeket kísérőkre a galéria aktuális látogatási szabályzata érvényes, melyről a Galéria honlapján az alábbi linken tájékozódhat: https://www.deak17galeria.hu/ujranyit-a-galeria-ajtaja-majus-11-tol/

A nyári tábor ideje alatt fotókat készítünk. A regisztrációval a gyerekek és szüleik is hozzájárulnak, hogy fotók és videófelvételek készüljenek róluk és ezeket a Galéria kommunikációs célokra felhasználja.