NYÁRI MŰVÉSZETI TÁBOR A DEÁK17 GALÉRIÁBAN

2019.08.26. – 2019.08.30.

2019 júliusában és augusztusában ismét megrendezésre kerülnek ingyenes nyári táboraink egyhetes turnusokban általános iskolások számára a Deák17 Galériában.

A minket körülvevő épületek, utcák, terek és parkok mindannyiunk számára meghatározó jelentőséggel bírnak, kialakulásuk, formálódásuk és működésük meghatározza mindennapjainkat.

2019-es nyári táborainkban a résztvevők délelőttönként egy különleges városmakettet hozhatnak létre csoportokban, és betekintést nyerhetnek egy város működésének izgalmaiba. Minden csoport más-más földrajzi, működés- és felépítésbeli kérdésekkel találkozik majd saját különleges városainak megalkotásakor. A lehetőségeket tovább színesítik a különböző technikákkal felhasználható anyagok sajátosságai is – akár egy tényleges város építésekor. A csoportmunka során a kreativitás mellett a környezettudatosság is fontos szerepet kap. Az ehhez kapcsolódó tudás- és ismeretszerző programokat, felkészítő csapatépítő játékokat, illetve a makett alkotási folyamatát a Deák17 Galériában tartjuk.

A délutáni foglalkozások szabadtéri, természethez közeli helyszíneken zajlanak, ahol az egyéni munkára, önkifejezésre helyezzük a hangsúlyt. Itt a látvány utáni szabadkézi rajzot, a pasztellel való alkotást és egyéb tárgyalkotó technikák fortélyait sajátíthatják el a tábor résztvevői.

Az elkészült városmaketteket a hét végén a tábor résztvevői bemutatják egymásnak, egy „minikiállítás” keretében péntek délután a szülők is megtekinthetik az alkotásokat.

A foglalkozások során a következő készségekre fektetünk nagyobb figyelmet:

  • Szabadkézi rajz, festés, látvány utáni rajz (különböző képzőművészeti technikák megismerése, kreativitás, önkifejezés)
  • Makettezés (csapatmunka, térlátás, probléma megoldó készség, konstruktív gondolkodás)
  • Projektmenedzsment módszerek elsajátítása, prezentációs készségek fejlesztése

A tábor foglalkozásait minden nap 9 és 17 óra között tartjuk.

A foglalkozások helyszínei: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, külső helyszínek (egyeztetés alatt).

Turnusok:

1.    turnus: 2019. július 1-5. (10-14 év közötti gyerekek) – betelt!

2.    turnus: 2019. július 8-12. (10-14 év közötti gyerekek) – betelt!

3.    turnus: 2019. augusztus 26-30. (8-12 év közötti gyerekek) – betelt!


Kedves Érdeklődők! Az idei nyári művészeti tábor betelt turnusaira jelentkezőket már csak várólistára tudjuk felírni. Amennyiben megüresedik hely a turnusokra, értesítjük a várólistán lévőket.

A nyári táborokban való részvétel ingyenes, de regisztrációihoz kötött. A nyári táborban a részvétel korlátozott, így az első 20 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani, beérkezési sorrendben. A jelentkezés a hiánytalanul kitöltött, és a megadott email címre eljuttatott dokummetumokkal válik érvényessé. A regisztrációt az adott turnus megkezdése előtt 7 nappal vagy a férőhelyek betelését követően zárjuk. A táborba való jelentkezéssel mind a gyerekek, mind a szüleik elfogadják a tábor házirendjét és a Galéria adatvédelmi szabályzatát.

Regisztráció a várólistára: regisztracio.deak17galeria@gmail.com

Az email tárgyában kérjük feltüntetni: „Jelentkezés nyári táborra”

A dokumentumokat csak hiánytalanul kitöltött, kézzel aláírt, majd olvashatóan bescannelt és visszaküldött formában tudjuk elfogadni. A jelentkezés csak így minősül érvényesnek.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

adatlap

házirend

Mivel a foglalkozások csapatmunkára épülnek, kérjük, vegye figyelembe a jelentkezés előtt, hogy a kiválasztott tábor teljes időtartama alatt (5 nap), úgy a délelőtti, mint a délutáni foglalkozáson részt tudnak-e venni.

A nyári tábor ideje alatt fotókat készítünk. A regisztrációval a gyerekek és szüleik is hozzájárulnak, hogy fotók és videófelvételek készüljenek róluk és ezeket a Galéria kommunikációs célokra felhasználja.