Nagy Fruzsina X STARTart

Ismerjétek meg a jelmeztervező szakmát!

2021.03.31. – 17:00

vendég: Nagy Fruzsina jelmeztervező
moderátor: Kovács Andrea művészeti menedzser 

A beszélgetés március 31-én Galéria Facebook-oldalán követhető 17 órától. Link az eseményhez.

Nagy Fruzsina jelmeztervező látványos és egyedi tervezésű kosztümjei egyaránt láthatóak Bécs, Graz, Hamburg, Luzern, Zürich, Köln és magyarországi színházak színpadain. Szakmai előadóként és kiállítóként rendszeresen részt vesz nemzetközi konferenciákon és szimpóziumokon. 2002 óta kísérletezik vizuális színházi előadások létrehozásával, hol önálló, hol társrendezőként. Az évad legjobb jelmeztervezőjeként munkásságát többszörösen díjazta a POSZT, a magyar színikritikusok és számos nemzetközi szakmai verseny zsűrije. 2019-ben a Prágai Quadriennálén az Országok és régiók szekció legjobb kiállítás díját nyerte el közösen a magyar pavilon alkotócsoportjával. Az emberi test és a világ viszonya minden aspektusból érdekli legyen az jelmez, maszk, smink, divat vagy látvány.

Szakirányú tanulmányait Londonban kezdte, majd a Magyar Iparművészeti Egyetem textiltervező mesterszakán diplomázott. Doktori iskoláját 2014-ben fejezte be a Magyar Színház és Filmművészeti Egyetemen, ahol a MOME mellett óraadó tanérként is tanított. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakán és a Metropolitan Egyetemen oktat. Az elmúlt évadokban a Trafó Kortárs Művészetek Háza több divatszínházi előadását (Divatcirkusz, Álmok a szekrényből, Recycled, PestiEsti) is műsorra tűzte. 2016 óta pedig a Soharóza kórussal és Halas Dórával együttműködve catwalk-koncerteket (Tabu kollekció, Az Ügy) rendez, melyekben éneklő modellek mutatják be a jelmezeit. 

Weboldal: https://www.nagyfruzsina.com/

//////////////

A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak. A minden hónap utolsó szerdáján, a galéria Facebook oldalán élőben jelentkező, valós időben kommentelhető STARTart interaktív művészportrék vendégei számos rangos hazai díj és nemzetközi elismerés tulajdonosai, magyar és külföldi produkció (társ)alkotói.