Műtárgyak éjszakája 2019

2019.05.31. – 14:00

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, kicsiket és nagyokat egyaránt május 31-én, a Műtárgyak Éjszakáján a Deák17 Galériába! Idén két programmal is várjuk az érdeklődőket, amelyek közül az egyik egy múzempedagógiai foglalkozás gyerekeknek, a másik pedig egy tárlatvezetés a Galéria időszaki kiállításán. Mindkét program a Boros Mátyás: Útvesztő kiállításhoz kapcsolódik, és a kiállító művész részvételével kerül megrendezésre.

Kompozit lény

Az Útvesztő című kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás 8-12 éveseknek

Milyenek a kompozit lények? Hol találkozhatunk velük? Milyen állati és emberi tulajdonságokat, külső jegyeket tartanál fontosnak képzeletbeli figurád megalkotásakor? Az Útvesztő című kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás során Minótaurosz alakjából kiindulva mindenki próbára teheti fantáziáját és megtervezheti saját teremtményét, létrehozva egy közös, játékos bestiáriumot.

Előadó: Boros Mátyás képzőművész

Ajánlott életkor: a program 8-12 éves korú gyermekeknek ajánlott.

Dátum: 2019. május 31. 14:00 – 15:30

Helyszín: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Túra az útvesztőben

Boros Mátyás képzőművész tárlatvezetése az Útvesztő kiálllításon

Egy kiállítás azoknak, akik nem félnek elveszni, hogy a végén visszatalálhassanak a kiindulópontra. Az útvesztőt nem csupán elméletben, szimbolikusan járjuk be, hanem szó szerint fizikailag is. Van-e még létjogosultsága a nagy közös kulturális toposzoknak, mint például a labirintus, napjainkban? Hogy viselkedünk egy számunkra idegen térben, ahol nincsenek megszokott viszonyítási pontjaink? Vajon a virtualitással átitatott korunkban megtaláljuk-e a helyes utat egy valós helyzetben? Találunk-e párhuzamot saját hétköznapjaink bolyongásai, keresései és Thészeusz útja között? Egyértelműen jók vagy rosszak a régi történetek hősei? Vagy nekik is van emberi, esendő tulajdonságuk? Tudunk-e azonosulni a hőssel, a segítővel, vagy a legyőzött figurát választjuk? Elágazások, kérdések, lehetőségek…azért nem árt, ha viszünk magunkkal fonalat!

Előadó: Boros Mátyás képzőművész

Dátum: 2019. május 31. 17:00 – 18:00

Helyszín: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Időtartam: kb. 60 perc

Max. létszám: 20 fő

A programokon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: ide kattintva, a Műtárgyak Éjszakája honlapján lehetséges!

Kedves Látogatóink! Galériánkban Műtárgyak Éjszakája jegy vásárlására NINCS lehetőség!

 A programokon fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

            

Megjelenések:

2019. május 6. – Műtárgy.com – Alkotóműhelyek kicsiknek és nagyoknak