Mentsünk zombikat! – játékos könyvbemutató

2017.06.09. – 10:00

Lesi Zoltán Karton és Matild – A zombimentők című kötetének interaktív bemutatója

A félős kisfiú, Karton, egész nap a gép előtt ül. Épp egy játékban küzd a virágok ellen, amikor az ágya alól kimászik egy apró, zöld bőrű emberke. Az agypusztítóan büdös zombi Karton segítségét kéri. Felbukkan Matild, a bátor szomszéd lány is, és együtt zombimentő kalandokra indulnak. Vajon ki tudják szabadítani a zombi tesóját egy ádáz gaz fogságából? Megtalálják a rájuk törő kerti törpék gyenge pontját? Mi történik a zombikkal, ha csokit esznek? És hogyan lehet legyőzni a köpenyes főgonoszt?

Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Lesi Zoltán, a kötet szerzője, akivel egy rövid riportfilm levetítése után Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője fog beszélgetni zombikról, mesékről, gépezésről. Kartonék egyik kalandját pedig a gyerekekkel együtt fogjuk életre kelteni: a forgatókönyves csapat a sztori előadható, párbeszédes változatát alkotja meg, miközben a díszlettervezők egy terepasztalon modellezik a zombik udvarát, a jelmezesek pedig a hőseinket öltöztetik fel vécépapír-gurigákból. Végül az ifjú bábművészek a súgók segítségével előadják a közösen összeállított darabot, amelyből később film is fog készülni.

Időpont: 2017. június 9. péntek, 10.00-11.30

Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig

Program: Az ingyenes rendezvényen a kötet kedvezményesen megvásárolható. Az esemény a szerző dedikálásával zárul, és a bemutatót követően a Deák 17 Galéria kiállítása is megtekinthető.
Várunk minden kalandvágyó gyereket és felnőttet, akik nem félnek a zombiktól, szeretik a vicces meséket és a számítógépes játékokat.

Nagy szeretettel várjuk alsós osztályok vagy kisebb gyerekcsoportok jelentkezését is a rendezveny@mora.hu címen. Arra kérjük a pedagógusokat, hogy részvételi szándékuk mellett jelezzék a diákok várható létszámát.

További információk a kötetről olvashatók ITT.