Mikroszkóp X Fakultatív fénytanórák

MAKRÓ VJ

2021.10.21. – 17:00

Fakultatív fénytanórák 2. évadának negyedik részében a Mikroszkóp témájához kapcsolódóan a MAKRÓ VJ csapat alkotásait ismerhetjük meg, akik többek között természetben gyűjtött anyagokból teremtenek saját képi univerzumokat. A természeti jelenségek megértésében pedig Fazakas Andrea biológiatanár lesz segítségünkre.

A 2018-ban alakult MAKRÓ VJ páros performatív jellegű, közösségi VJ-zéssel és workshopokkal kísérletezik: mikroszkópból, projektorból és a szabadtéri események helyszíneiről, valamint a természetben gyűjtögetett anyagokból, színek és formák táncából építkezve teremtenek saját univerzumokat és képi gesztusokat. Improvizációik során a növények és az apró használati tárgyak mozgása, azok képi roncsolása a különféle matériák találkozása egy-egy történetet mesél el a nézők számára éteri látvánnyá olvasztva a zenei ritmusokat és a felnagyított textúrákat.

Kurátor: Kovács Andrea
A videó forgatási helyszíne: Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Az epizód 2021. október 21-én 17.00-kor kerül közzétételre a Galéria YouTube-csatornáján.

Facebook-esemény LINK

////////////

A Deák17 Galéria Fakultatív fénytanórák videósorozat célja, hogy nézői átéljék az alkotás örömét bepillantást nyerve a fényművészet eszköztárába, a kortárs magyar alkotók műhelytitkaiba és a természettudományok kísérletező világába.