Makettező nyári tábor a Deák17 Galériában

2017.05.15. – 2017.09.01.

2017. július és augusztusban ismét nyári tábort tartunk egyhetes turnusban általános iskola felső tagozat és gimnazisták (10 – 16 évesek) számára a Deák17 Galériában és a Feneketlen tó és környékénél.

Turnusok:

1.    turnus: 2017. július 3-7.

2.    turnus: 2017. augusztus 21-25.

3.    turnus: 2017. augusztus 28. – szeptember 1.

A tábor foglalkozásai minden nap 9 és 17 óra között tartanak. 

Foglalkozások helyszínei: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Feneketlen tó, Budai Arborétum.

Az egyhetes (5 nap) program során a résztvevők egyéni, páros és csoportos művészeti foglakozásokon vesznek részt, melyek középpontjában a megújuló, „zöld” energia áll. A mindennapi városi környezet felépítése, természetes és mesterséges adottságai, a víz, szél, geotermikus és napenergia tulajdonságai és felhasználási lehetőségei adják az alapot a különböző technikákat bemutató foglalkozások során. A hét végére az egyes foglalkozások folyamán készült produktumok csapatonként egy zöld energiát és felhasználási lehetőségeit bemutató modellé állnak össze, mely később a Deák17 Galériában kiállításra kerül.

A különböző rajzi és makettező technikákkal kapcsolatos foglalkozásokat és a makett készítés egy részét a Deák17 Galériában tartjuk, míg a XI. kerületi helyszíneken a látvány utáni szabadkézi rajzot, a pasztellel való alkotást és egyéb tárgyalkotó technikákat gyakorolhatják a tábor résztvevői.

A foglalkozások egységei, melyek fejlesztik a tér- és formaszemléletet, a kézügyességet és a kreativitást, három csoportba oszthatók:

1. Szabadkézi rajz, festés és nyomhagyás a természetben (kezdeti land-art törekvések)

2. Makettezés, modellezés (papírmaséból, gipszből, agyagból kisebb objektumok készítése)

3. Projektmenedzsment módszerek elsajátítása, prezentációs készségek fejlesztése

Jelentkezésüket kérjük, küldjék el 2017. május 15-től muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre, az email tárgyában „Jelentkezés nyári táborra” megjelöléssel.

A táborban való részvélte ingyenes.

A levélben kérjük, adják meg az alábbi adatokat:

– gyermek neve

– életkora

– adatlap csatolása

A nyári táborban a részvétel korlátozott, így az első 20 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani beérkezési sorrendben. A regisztrációt az adott turnus megkezdése előtt 7 nappal vagy a férőhelyek betelését követően zárjuk.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

adatlap

házirend

A nyári tábor ideje alatt fotókat készítünk. A regisztrációval a gyerekek és szüleik is hozzájárulnak, hogy fotók és videófelvételek készüljenek róluk és ezeket a Galéria kommunikációs célokra felhasználja.