Kutatók Éjszakája – GRAFIKAI WORKSHOP

NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely

2023.09.30. – 10:00

A NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely két alapítója és oktatója a hidegtű technikáját mutatja be az érdeklődőknek. A Deák17 Galéria kiállításához kapcsolódóan, a Tanoda szervezésében hirdet meg egy rövid grafikai kurzust, workshopot.

A kurzus egy rövid szakmai előadással, vetítéssel kezdődik, amely során a résztvevők közelebbről megismerhetik e különleges technikát. Ezt követően a Rajztanoda két alapítója és oktatója, Nádas Alexandra grafikusművész és Nagy Gábor festőművész technikai bemutatót tart az anyaghasználatról, a karcolás és nyomtatás teljes menetéről. A közös rajzi tervezés után indul a szakmai munka: a hidegtűk elkészítése, lenyomtatása.

A szükséges technikai és szakmai háttér biztosított: speciális rézkarcprés, rézkarc-festék két színben, fólia dúcok, papírok a nyomtatáshoz, illetve rézkarc-tűk, üveglapok, rongyok a kitörléshez, pauszpapír és minden egyéb szükséges eszköz.

A dúcok tervezésénél, elkészítésénél, nyomtatásánál végig szakmai segítséget kapnak a résztvevők. A kész nyomatok száradás után mind hazavihetők. A résztvevőknek csupán azzal kell számolniuk, hogy a kurzus során festékes lehet a ruhájuk, így ajánlott olyan öltözékben érkezni, amit nem féltenek.

Időpont: 2023. szeptember 30. 10:00 – 12:30
Helyszín: Deák17 Galéria
A kurzust vezetik: NÁDAS Alexandra grafikusművész és NAGY Gábor, Munkácsy-díjas festőművész
Ajánlott korosztály: 12 évestől 25 éves korig

A jelentkezés regisztrációhoz kötött, a résztvevők maximum létszáma 12 fő.

Regisztráció: regisztracio.deak17galeria@gmail.com