KARÁCSONYFADÍSZ UV-FESTÉKKEL

Zelena Veronika és a Let it be! art agency workshopja

2022.12.16. – 18:30

Hogy különleges legyen idén a karácsonyfa, gyere és készíts velünk egy egyedi, UV-fényre reagáló festékkel bevont karácsonyfadíszt!

A workshopot Zelena Veronika festőművész vezeti, akivel a Deák17 Galéria és a Let it Be! art agency közös, Fakultatív Fénytanórák c. oktató videósorozatban már megismerkedhettetek.

Zelena Veronika 2016-ban diplomázott festőművészként a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A színtévesztő tesztek alapjául szolgáló, úgynevezett „Ishiara elv” alapján készült képsorozatában a színeket, a pöttyökből összeálló formákat és azok látásra gyakorolt hatását vizsgálja. Festményein gyakran szerepelnek egymás mellett az erőteljes UV reagens színek és a visszafogott árnyalatok.

A workshopon először megismerkedhettek az alkotó módszerével és az UV-fény természettudományos jelenségével, a Fakultatív Fénytanórák videóján keresztül. Ezt követően pedig egyéni alkotómunkára kerül sor, ahol mind az UV-reagens festékek, mind pedig az Ishiara elv fontos szerephez jut – és természetesen a karácsonyi hangulatról sem feledkezünk meg!

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a deak17galeria@gmail.com címen lehet december 10-ig. Ajánlott életkor: 10 éves kortól.

A workshop része a Galéria év végi eseményének, amikor megünnepeljük az ünnepek közeledtét, és a Deák17 Galéria 8. születésnapját. Ugyanakkor az Autonóm Anatómia tárlatunk finisszázsát is most tartjuk, melynek keretében 17 órától egy kerekasztal-beszélgetést szervezünk – részletek: itt A beszélgetés után, 18 órától egy koccintásra és egy szelet tortára is meginvitálunk mindenkit.

Várunk szeretettel!

Dátum: 2022. december 16. péntek 18.30 – 19.30
Helyszín: Deák17 Galéria – 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. 1. emelet (7-es kapucsengő)

https://www.instagram.com/zelenazold/
https://letitbeartagency.com/