Játék-fesztivál

A barátság világnapja alkalmából a Deák17 Galériában

2021.07.30. – 10:00

Tudtátok, hogy július 30-a a barátság világnapja?
Ünnepeljétek meg legjobb barátaitok társaságában, hogy ott vagytok egymásnak jóban és rosszban. A Deák17 Galéria egy egynapos, teljesen ingyenes Játék-fesztivállal vár mindenkit. Mi adjuk a programokat, a teret és ti adjátok hozzá a barátságot, a hangulatot. Hűsítő üdítővel, fesztivál karszalaggal, rengeteg társasjátékkal és még annál is több művészettel várunk titeket július 30-án reggel 10 és este 8 óra között.!
A barátság szerintünk nincs korhoz kötve, épp ezért programjainkkal a kicsiknek és nagyoknak is külön kedveskedünk.

A Deák17 Galéria Játék-fesztivál programjai:

A programokon való részvétel díjmentes, de egy díjmentes regisztrációhoz kötött. A jelentkezési szándékod a lap alján található űrlap vagy az alábbi LINK segítségével tudod jelezni.

Van itt valaki? – Kreatív írás foglalkozás 14-18 éveseknek

Időpont: július 30. 10.00-12.15
Időtartam: 135 perc
Létszám korlát: 12 fő
Korosztály: 14-18 éveseknek
A foglalkozást vezeti: Győri Lívia médiapedagógus

A programról:
A kiállítás képeinek felhasználásával egy történetbe csöppenünk, melynek mi magunk is részeseivé, alkotóivá válunk. A foglalkozás során a kreatív gondolkodásra helyezzük a hangsúlyt, és közös történetszövésünk során megismerkedünk egy-két dramaturgiai játékszabállyal.

#történetépítés avagy mikor következik be a krízis
Szerkezet, csavarok és kulcsok
#karakterológia avagy a Jó, a Rossz és a Csúf
#dialógus avagy „mit mondok majd először is”?
#tempó, tempó!

Hálózd be Budapestet! – Napközis gyermekfelügyelet és alkotó workshop

 A program BETELT. A jelentkezőket már csak várólistára tudjuk felírni. Amennyiben megüresedik hely a programra értesítjük a várólistán lévőket.

Időpont: július 30. 10.00-13.00
Időtartam: 3 óra
Korosztály: 8-12 éveseknek
A foglalkozást vezeti: András Tünde a Deák17 Galéria munkatársa/ alkotóművészetet támogató munkatárs

A programról:
A péntek délelőtti napközin alkotással egybekötve vigyázunk a gyerekekre, amíg a szülők kikapcsolódhatnak egy kicsit, tudva, hogy gyermekük jó kezekben van. A helyek száma korlátozott, így programhoz regisztráció szükséges. Regisztrálni a lap alján található űrlappal vagy az alábbi LINK-en van lehetőség. A regisztrációt követően a munkatársaink megkeresnek benneteket egy adatlappal. További információ a lenti űrlapon olvasható.

A délelőtti foglalkozáson a játéké és az alkotásé a főszerep. Játékosan ismerkedünk meg a fény, a fotó, a tér és a síkfelület sajátosságaival, miközben egy városi hálózatot hozunk létre közösen. A gyerekeknek a foglalkozás alkalmával lehetősége nyílik páros szobrászatra, Budapest és a vidéki város utcahálózatának összehasonlítására, illetve egy egyedi hurkapálcika konstrukció létrehozására is.

Mobilfotós workshop

Időpont: július 30. 16.00-17.00
Időtartam: 1 óra
Létszám korlát: 16 fő
Korosztály: 9-99 éveseknek
A foglalkozást vezeti: Lipták Ágnes, Trojkó Ildikó művésztanárok

A programról:
Mire lesz szükséged? Csak a mobiltelefonodra!
Ahhoz, hogy tökéletesen komponált fotókat készítsünk, elsősorban nem a legprofibb kamerára van szükségünk. Ennél sokkal fontosabb az, hogy hogyan tudjuk a képmezőben elhelyezni a tárgyunkat és egyedi nézőpontokat közvetíteni – állítják a workshop vezetői, Trojkó Ildikó és Lipták Ágnes művésztanárok. Ehhez pedig az a legalapvetőbb dolog is elég, ami szinte biztos, hogy mindig kéznél van: a mobiltelefonunk.

TársasJÁTÉK est a Galériában

Időpont: július 30. 17.00-20.00
Időtartam: folyamatos
Korosztály: 6-99 éveseknek

A programról:
Délután 5-től a Deák17 Galéria egy társasjáték klubbá alakul át, ahol több mint 15 féle játék közül választhattok és játszhattok ingyen, miközben a galéria kiállításán látható műtárgy-játékokat is megismerhetitek. Játszani társakkal igazán jó: gyertek csapatban vagy akár magatokban, és tegyetek szert új játszótársakra! A barátságos versengéshez szörpöt, teát és friss limonádét kínálunk.

A programokon való részvételhez és a Galéria látogatáshoz kérjük vedd figyelembe az aktuális látogatási szabályainkat, amelyek a mindenkori járványügyi szabályok mentén íródtak. Az aktuális látogatási szabályokról ITT tudsz részletesen tájékozódni.

Élmény, művészet és szórakozás. Játék-fesztivál.
Tarts velünk és hozd a barátaid!

Sajtómegjelenések:

2021. július 27., Katolikus Rádió, Akvarell (kulturális paletta), Játék-Fesztivál a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában LINK

2021. július 26., Civilradio.net, 117 perc, Ingyenes játékfesztivál a barátság világnapján LINK

2021. július 26., Artnews.hu, EGYNAPOS FESZTIVÁL A BARÁTSÁG VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL LINK

2021. július 18., Manóprogram.hu, Egynapos fesztivál a barátság világnapja alkalmából LINK

2021. július 16., findfest.hu, Játék-fesztivál a barátság világnapja alkalmából LINK

2021. július 15., Kultúra.hu, Egynapos fesztivál a barátság világnapja alkalmából LINK

2021. július 02., PORT.hu, Játék-fesztivál LINK