HÍMZÉS WORKSHOP A GALÉRIÁBAN

Tárlatvezetés, workshop és közösségi hímzés a MINTÁZATOK kiállításon

2022.08.25. – 17:00

MINTÁZATOK című kiállításunk a kortárs képzőművészeti alkotásokban megjelenő hímzést állítja a főszerepbe – 14 kortárs művész hímzett vagy a hímzés technikáját, vizualitását megidéző alkotását mutatva be. Augusztus 25-én, csütörtökön 17 órától a kiállításhoz kapcsolódóan kísérőprogramot szervezünk, ahol közös beszélgetésre és alkotásra hívjuk meg az érdeklődőket.

KISS-VÁNYA Zsófia kurátor tárlatvezetése után SZABÓ Eszter Ágnes avat be minket a hímzés kultúrtörténeti vonatkozásaiba. Ezt követően SZIRMAY Zsanett műfaji határokon átívelő Soundweaving projektjével ismerkedünk meg közelebbről – és a jelenlévők önállóan is megtervezhetik a hímzésből készült saját kreatív dallamaikat, melyeket egy speciális lejátszóval le is játszunk. Az eseményt közös alkotással zárjuk: együtt hagyunk üzenetet SZABÓ Eszter Ágnes 12 m² című, közösségi hímzéssel készülő, folyamatosan bővülő óriásplakátján.

Az eseményen megjelenők ingyenesen elvihetnek egyet-egyet a kiállításhoz kapcsolódó katalógusunkból is.

FONTOS TUDNIVALÓK:

A workshopokhoz előképzettség, a hímzéstechnikák ismerete nem előfeltétel, teljesen kezdőket is várunk.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a deak17galeria@gmail.com címen lehet.

Az előadásokon és a közösségi hímzésen bárki részt vehet, de a Soundweaving workshopon 10 fő 14 év fölötti érdeklődőt tudunk regisztrálni, a helyeket a jelentkezések sorrendjében rögzítjük.

Mindenki hozza magával a telefonját is – használni fogjuk a workshopon!

Facebook-esemény