Fotoszintézis X Fakultatív fénytanórák

Koros Design

2021.07.29. – 17:00

A Fakultatív fénytanórák 2. évadának első részében a fotoszintézis témájához kapcsolódóan a Koros Design fényinstallációt ismerhetjük meg. A természeti jelenségek megértésében pedig Fazakas Andrea biológiatanár lesz segítségünkre.

A felfújható, óriás fényszobrokat, filmes és színházi látványelemeket tervező Koros Design alkotásaiban a természethez való kapcsolódás gesztusai köszönnek vissza. Kültéri és különböző időjárási körülmények között is biztonságosan működő, speciális fejlesztésű varrható anyagukat programozható technológiai megoldásokkal kombinálva olyan interaktív installációkat terveznek, melyekkel a látogatók maguk is kölcsönhatásba léphetnek. Munkáik világszerte számos fényfesztiválon és művészeti eseményen voltak már láthatóak Európában, Amerikában és Ázsiában is.

Kurátor: Kovács Andrea
A videó forgatási helyszíne: Magyar Természettudományi Múzeum

Az epizód 2021. július 29-én 17.00-kor kerül közzétételre a Galéria YouTube-csatornáján.
Facebook-esemény LINK

/////////////

A Deák17 Galéria Fakultatív fénytanórák videósorozat célja, hogy nézői átéljék az alkotás örömét bepillantást nyerve a fényművészet eszköztárába, a kortárs magyar alkotók műhelytitkaiba és a természettudományok kísérletező világába.