Forgatókönyvíró tábor kamaszoknak

2020.06.22. – 2020.06.26.

Szeretsz írni? Érdekel a filmezés, a tv sorozatok világa? Van filmötleted? Tanuld meg a forgatókönyvírás alapjait!

Ismerd meg a szakmában használt forgatókönyv szoftvereket, a történetmesélés, a karakterépítés és a dialógus írás alapvető szabályait! Jelentkezz saját filmtervvel és személyre szabott szakmai visszajelzést kapsz írásodra a filmes szakmában dolgozó tanároktól!

ISMERD MEG FORGATÓKÖNYVÍRÁS ALAPSZABÁLYAIT!
A Gyerekfilm Akadémia nyári forgatókönyvíró tábort indít 14-18 éves gyerekek számára. A forgatókönyvíró táborban a kamaszok megismerkedhetnek a forgatókönyvírás alapjaival. A nyári táborban filmes műfajokról, a forgatókönyvíró szoftverek használatáról, a karakterépítésről, és a történeten belüli fordulópontokról tanulnak. Mindenki saját rövidfilm ötletet hozhat a táborba, amelyet a filmes szakmában dolgozó vezető tanárokkal és a résztvevőkkel közösen fejleszthet. Mindenki személyre szabott segítséget és javaslatokat kap a filmtervével kapcsolatban. A forgatókönyvíró tábor végére mindenki elkészítheti saját rövidfilmes forgatókönyvét.

A TÁBOR MENETE
A tábor 10.00-13.00-ig tart. A közös foglalkozásokon minden nap rövid elméleti előadás után gyakorlati, írással kapcsolatos feladatokat oldanak meg közösen a résztvevők. Délután pedig egyéni, írásos feladatokat kapnak a gyerekek, amelyeket következő nap közösen elemzünk. A tábor alatt tízórait biztosítunk, ami gyümölcsöt, édes és sós süteményeket tartalmaz, valamint üditőt. A tábor alatt fokozottan ügyelünk a higiéniai szabályokra, mindenki egészségének megtartása érdekében.

A tábor helyszíne: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria  – 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. – I. emelet

Dátum: 2020. június 22 – június 26. 10:00 – 13:00

Ajánlott életkor: 14-18 év 

Jelentkezési határidő: 2020. június 19. A tábor minimum 10 fővel indul!

További részletek és jelentkezés: a Gyerekfilm Akadémia honlapján

A nyári tábor ideje alatt fotókat készítünk. A regisztrációval a gyerekek és szüleik is hozzájárulnak, hogy fotók és videófelvételek készüljenek róluk és ezeket a Galéria kommunikációs célokra felhasználja.