FINISSZÁZS ⨉ AUTONÓM ANATÓMIA

Kerekasztal-beszélgetés és táncelőadás a ZéróPlusz Táncművek tolmácsolásában

2022.12.16. – 17:00

Hamarosan véget ér az a hallgatói munkákból összeálló csoportkiállítás, mely Horváth Dániel festőművész, egyetemi oktató projektalapú anatómiaképzését állítja a középpontba. A Barcsay Jenő-féle, nagy hagyományokkal rendelkező, rajzi alapú művészeti anatómiaoktatás 21. századi kiegészítéseként tekinthetünk erre a kurzusra, melyet a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézetében oktatott 2014 és 2021 között.

A kiállítás finisszázsaként egy kerekasztal-beszélgetést szervezünk Horváth Dániel kurátor, festőművész, egyetemi adjunktus, Széplaky Gerda esztéta, valamint néhány, a kiállításon szereplő alkotó egyetemista részvételével. A beszélgetést moderálja: Garami Gréta művészettörténész.

A beszélgetést követően egy táncbemutatót tekinthetnek meg a jelenlévők, Eleven test címmel. A ZéróPlusz TáncMűvek Előadó-művészeti Képzési Programjának táncosai a kiállítás különleges terébe lépnek be, hogy a kiállított alkotásokra a mozgás művészetével reflektáljanak, és a nézők elé tárják saját élő testképeiket. Alkotók, előadók: Csaba Sára, Szűcs Alma, Marina Escalera Zamudio (MX). Folyamatsegítő: Berger Gyula, koreográfus.

A programon való részvétel regisztrációt nem igényel. Az eseményt élőben közvetítjük a Galéria Facebook-oldalán. Az eseményen megjelenők ingyenesen elvihetnek egyet-egyet a kiállításhoz kapcsolódó katalógusunkból is.

A finisszázs alkalmával egyúttal megünnepeljük az ünnepek közeledtét és a Deák17 Galéria 8. születésnapját, ezért a beszélgetés után egy koccintásra és egy szelet tortára is meginvitálunk mindenkit.

18.30-tól egy Karácsonyfadísz készítő workshopot is tartunk, ahol UV-festékkel dolgozhatnak az érdeklődők Zelena Veronika festőművész irányításával. A workshopon a férőhelyek száma limitált (10 fő), és regisztrációköteles.

Várunk szeretettel!

Dátum: 2022. december 16. péntek 17.00 – 19.00
Helyszín: Deák17 Galéria – 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. 1. emelet (7-es kapucsengő)