Dömölky Dániel X STARTart

Ismerjétek meg a fotográfus szakmát!

2021.04.28. – 17:00

2021.04.28. 17:00
online esemény
https://www.facebook.com/deak17galeria

Facebook-esemény LINK
vendég: Dömölky Dániel fotográfus, vizuális művész
moderátor: Kovács Andrea művészeti menedzser

Dömölky Dániel fotográfus, vizuális művész, építész, látvány- és díszlettervező. 2009-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem építész szakán. 2004-től foglalkozik fotózással, munkái a színház és tánc területén váltak ismertté az elmúlt években. Jelenleg szabadúszó építészeti, reklám- és portréfotográfusként tevékenykedik, és számos művészeti projektben vesz részt társalkotóként.
2009 és 2013 között a Katona József Színház, a Radnóti Színház majd a Vígszínház fotósa lett: előadásokat örökít meg, társulati portrékat, plakátokat és fotósorozatokat készít. Rendszeresen dolgozik a kortás tánc területén is a Duda Éva Társulattal, Barta Dórával, Gergye Krisztiánnal, Simkó Beatrix-szal és a HODWORKS kollektívával. Olyan pillanatokat, szituációkat és előadói tekinteteket igyekszik megragadni, amit a néző talán magától nem venne észre, de képein keresztül más aspektusból is beleélheti magát egy-egy jelenetbe vagy a produkció világába.
Munkásságát számos díjjal jutalmazták már, 2010-ben elnyerte a Művészetek Palotája épületfotós fődíját, ő készítette 2013-ban az Év épület fotóját, 2014-ben szerepelt a Kreatív Online 100 fotós listáján és a hét fotósaként a Magyar Újságírók Országos Szövetségében. 2015-ben pedig Junior Príma díjat kapott. Munkáiból több önálló kiállítás is nyílt már.
https://www.deephoto.hu/

//////////////


A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak. A minden hónap utolsó szerdáján, a galéria Facebook oldalán élőben jelentkező, valós időben kommentelhető STARTart interaktív művészportrék vendégei számos rangos hazai díj és nemzetközi elismerés tulajdonosai, magyar és külföldi produkció (társ)alkotói.
https://www.deak17galeria.hu/

Sajtómegjelenések:

Színház Online, 2021.április 26., Dömölky Dániel fotóművész egy online pályaorientációs beszélgetéssorozat vendége LINK

Kultúra.hu, 2021.április 26., Dömölky Dániel a Deák17 Galéria pályaorientációs beszélgetéssorozatában LINK