Dobozterek, magán(y)gyűjtemények a tihanyi ARTplaccon

2016.07.21. – 2016.07.24.

2016. július 21-24. Dobozterek, magán(y)gyűjtemények a Balaton parton

Az idei ARTplacc témájához kapcsolódva –fenntartható fejlődés, bioszféra rezervátum – kapcsolódó foglalkozásokkal készülünk a júliusi tihanyi fesztiválra.

A Dobozterek, magán(y)gyűjtemények kiállításunk utazó tárlatán megtekinthető lesz jó pár dobozmunka illetve mini interjúk formájában maguk a művészek is mesélnek majd arról, hogy miért kezdtek el ezzel a technikával foglalkozni. A kiállított dobozterek egy csoportja a XVI-XVII. században divatossá vált Wunderkammer gyűjteménytípust idézik meg, melyek a gyűjtő korának csodáit mutatták be egy doboz vagy szoba méretű kiállítótérben, mintegy mikrokozmoszként. A dobozterek másik csoportja a gyűjtési tevékenységet és titkos világunkba való bepillantás lehetőségét hordozza magában.

A kiállításhoz kapcsolódó Mikrovilágok foglalkozásukon csütörtöktől vasárnapig, 10 és 17 óra között mindenki létrehozhatja és üvegbe zárhatja saját világát, melyhez felhasználjuk és újrahasznosítjuk a környezetünkben keletkezett hulladékokat és a természetben talált elemeit (letört ágak, elhullott levelek, kavicsok stb), de beleszőjük saját kincseinket is. A foglalkozásokat elsősorban a 14 és 18 év közötti fiataloknak ajánljuk.

Kurátor: Kaposi Dorka

Kiállítók: Bertalan Babos Zsili, Zsófia Barabás, György Bp. Szabó, Adrienn Dér, Kinga Énzsöly, Anikó Herbert, Pista Horror, Judit Horváth Lóczi, László Karácsonyi, Norbert Menyhárt, Benjámin Nagy, Hajnal Aurora Németh, Zoltán Novák, Rami Pap.