Deák Kristóf X STARTart

Interaktív pályaorientációs beszélgetés a filmrendező szakmáról a Deák17 Galéria Facebook-oldalán

2021.02.24. – 17:00

Deák Kristóf Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer. A Mindenki című film rendezője, amely 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

Általános iskolai rajztanára fedezte föl érzékét a filmezéshez és hívta el videószakkörre. Az Apáczai Csere János Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnök szakán tanult. Kezdetben a hangmérnök szakma érdekelte, de az egyetem évei alatt visszatért a filmezés iránti régi vágya. 2006-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártásszervező szakán. 2009-ben Angliába költözött és a londoni Westminster Egyetemen elvégezte a rendezői mesterszakot, majd két évig segédtanárként dolgozott.

2014 óta szabadúszó vágóként és rendező-forgatókönyvíróként dolgozik. Többek között ő rendezte a Hacktion sorozat első két évadjának epizódjait, az Oscar-díj nyertes Mindenki, és a többszörös díjnyertes A legjobb játék c. kisjátékfilmeket, és a Foglyok c.egész estés tévéfilmet. 2020 őszén kezdte első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását, amely egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva.

moderátor: Kovács Andrea művészeti menedzser

Link a Facebook-eseményhez: https://www.facebook.com/events/4304222406274170

//////////////

A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak. A minden hónap utolsó szerdáján, a galéria Facebook oldalán élőben jelentkező, valós időben kommentelhető STARTart interaktív művészportrék vendégei számos rangos hazai díj és nemzetközi elismerés tulajdonosai, magyar és külföldi produkció (társ)alkotói.