Bucsi Réka X STARTart

ISMERJÉTEK MEG AZ ANIMÁCIÓS FILMRENDEZŐ SZAKMÁT!

2021.10.27. – 17:00

vendég: Bucsi Réka animációs filmrendező
moderátor:
Kovács Andrea művészeti menedzser

Facebook-esemény LINK

A beszélgetés október 27-én, szerdán a Galéria Facebook-oldalán élőben követhető 17 órától.

Bucsi Réka Németországban született, Salzbourgban nőtt fel – édesapja programozó, húga építész. 2013-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs szakán. Tanulmányait a Novus animációs játékfilmkészítő szakán és a liszaboni Universidade Lusófona de Humanidades Tecnologias digitális képzési programjában is bővítette, valamint hallgatója volt a dániai Viborgban az Animation sans Frontiéres (ASF) kurzusának is.

Varázslatos világokat, lényeket, mozdulatokat és érzelmeket kreál a vászonra és már diplomamunkája, a Symphony No. 42 is rákerült az Oscar-díjra jelölt rövidfilmek shortlistjére. Azóta elkészült a Love és a Solar Walk – mindhárom animáció indult a Berlinale versenyében is, majd számos nemzetközi díjat nyert a világ minden táján.

Munkáira felfigyeltek már a tengerentúlon is: készített például kisfilmet a Cartoon Network számára, most pedig a Netflix animációs saját stúdiója kérte fel fantasy-musiceljükhöz. A The Witch Boy című film Minkyu Lee rendezésében készül, és az azonos című képregény “szabad” adaptációja, ami egy olyan varázsvilágban játszódik, ahol a lányok boszorkányoknak, a fiúk alakváltónak születnek. Bucsi Réka jelenleg a film egyik jelenetén dolgozik látványtervezőként és első egész estés alkotására, a The Great Silence című sci-fire készül.

//////////////

Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak. Minden hónap utolsó szerdáján, a galéria Facebook-oldalán élőben jelentkező, valós időben kommentelhető STARTart interaktív művészportrék vendégei számos rangos hazai díj és nemzetközi elismerés tulajdonosai, magyar és külföldi produkció (társ)alkotói.