BETELT! – Angol nyelvű nyári művészeti tábor a Deák17 Galériában és Pilisszántón

2017.05.17. – 2017.06.18.

A magyar nyelvű nyári táborunk mintájára dolgoztuk ki a Budapestet kreatív foglalkozásokkal bemutató programunkat, melynek témája a város. A táborban résztvevők Főváros testvérvárosából, Moszkvából érkező fiatalok, budapesti kortársaikkal együtt, integrált csoportokban vesznek részt. Város, építészet, kultúrtörténet és történelem iránti érdeklődő, általános iskola felső tagozatos és középiskolás résztvevőket (12-16 évesek) várunk, akik a Budapesthez közeli Pilisszántón az Orosdy-kastélyban, egy felújított üdülőben, 6-8 fős szobákban lesznek elszállásolva napi háromszori étkezéssel. A táborozókon kívül oktatók és pedagóguskísérők /3 kísérő Moszkvából, 2 oktató és 1 pedagóguskísérő Budapestről/ is részt vesznek a programban és folyamatosan együtt lesznek a gyerekekkel így összesen 28 fő számára szervezzük a tábort Pilisszántón.

Maximum létszám: összesen 20 fő budapesti diák

Angol társalgási szintű nyelvtudás szükséges!

A turnus időpontja: 2017. június 18-22.

Ellátás: a táborban résztvevőknek napi három étkezést biztosítunk. 

A Galéria által megbízott oktatók a résztvevő diákok számára az alábbi programokat biztosítanának:

1.       nap: (június 18.) vasárnap: Érkezés-Ismerkedés

2.       nap: (június 19.) hétfő: Buszos városnézés, délelőtt Deák17 Galériában a gyerekek prezentációt tartanak egymásnak, délután Ismerd meg a várost! – Városi Titkos Füzetünk tematikája és módszertana alapján játékos városi sétát szervezünk a gyerekeknek, Parlamenttől BKV hajózás

3.       nap: (június 20.) kedd Buszos városnézés Hősök teréig, délelőtt Állatkerti látogatás. Délután Deák17 Galéria Miben hasonlít Moszkva, Budapesthez? (1.alkalom) A kétnapos foglalkozáson olyan elemeket keresünk, amelyek azonosak a két városban, így alkalmasak az összehasonlításra (pl. hajózás, parkok, tömegközlekedés)

4.       nap: (június 21.) szerda: délelőtt barangolás a 7. kerületben, délután Miben hasonlít Moszkva, Budapesthez? (2.alkalom)

5.       nap: (június 22.) csütörtök délelőtt Várnegyed és Nemzeti Galéria látogatása, délután Deák17 Galéria és szabadprogram Vörösmarty Tér, Váci utcában, este 4-5 fős csapatok egy 600 karakteres szövegből és 4-5 fotóból álló riportot alkotnak, melyet az utolsó napon estéjén egy záró prezentáción mutatnak majd be.

6.       nap: június 23.péntek: Távozás

A táborban való részvétel ingyenes!

Jelentkezés emailben a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címen. 

A táborba való jelentkezéssel mind a gyerekek, mind a szüleik elfogadják a tábor házirendjét.

Kitöltendő dokumentumok:

adatlap

Egészségügyi nyilatkozat

házirend