Az utca nem játszótér | filmvetítés

2019.09.26. – 18:00

„A gördeszkázás olyan mint a meditálás, teljesen kikapcsol az agyad, nincs külvilág, nincs telefon, nincs tv, csak gurulsz és élvezed az egészet.” Bődi Zoltán

A minőségi fotózás, filmezés mind külföldön, mind itthon sokat adott a deszkázás élményéhez és sikeréhez. Az amerikai újságok fotói úgy mutatták be a gördeszkázást, mint egy semmivel össze nem hasonlítható sportélményt. Bődi Zoltán ezek hatására autodidakta módon kezdett el foglalkozni a deszkázás fotózásával, filmezésével a nyolcvanas évek elején. Később, a kilencvenes évek első felében a Street Style bolt üzletvezetőjeként a hazai deszkázás egyik központi alakjává vált. Munkássága tette lehetővé a hazai deszkás újságok megjelenését, hiszen fotóiból válogatták a magazinok képanyagának jelentős részét.
A vetítésen Bődi Zoltán filmjeiből válogatunk Az utca nem játszótér – A gördeszkázás története Budapesten, 1978-2019 kiállításhoz kapcsolódóan. A vetítést követően Bődi Zoltánnal Petrányi Zsolt, a kiállítás kurátora beszélget.

Dátum: 2019. szeptember 26. csütörtök – 18:00

Helyszín: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Facebook esemény

A programokon fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.