<19 Formáld a világod! workshopok

Próbáljátok ki az izgalmas technológiákat ingyen!

2024.01.13. – 10:00

FÉNYFORGÁS
6-12 éveseknek

Biztos volt már a kezedben spinjitzu és fidget spinner, vagy színes fapörgettyű. Ugye, hogy varázslatos, ahogy a színek és formák megmozdulnak? És mit szólnál, ha a pörgettyűt fénnyel keltenénk életre? A workshopon színes kartonból kivágással, ragasztással, színezéssel pörgettyűt készítünk, amit aztán egy kis DC motorral hajtunk meg és LED-del szerelünk fel! Az elkészült alkotásokat és fényeiket, mozgásukat hosszú expóval is megörökítjük. Jelentkezz, ha van kedved felfedezni az áramkör működését és a saját kezűleg alkotott formák átalakulását!

A workshopot Sipos Melinda alkotó, adatvizualizáció kutató tartja.

ÜZENET EGY IDEGEN CIVILIZÁCIÓNAK
12-16 éveseknek

Hogyan magyaráznád el valakinek, aki nem tudja, hogy mi az az ember, a város, a fülhallgató? A workshop során egy gondolatkísérletben veszünk részt és arra keresünk válaszokat, hogy milyen módon kommunikálnánk, ha kapcsolatot szeretnénk felvenni egy olyan idegen civilizációval, akiknek nem tudunk
messengeren üzenetet küldeni. A történelem során számos ilyen próbálkozás volt már, voltak akik matematikai kóddal, lemezre felvett zenével vagy akár önarcképpel kísérleteztek. A foglalkozás során megismerkedünk példákkal, majd a mit, hogyan és hová kérdésekre választ keresve, különböző prototípusokat fejlesztünk ki. Ha szívesen kísérleteznél, ötletelnél, itt a helyed!

A workshopot Szabó Viktória, a MOME Animáció Mesterképzésének vezetője tartja.

HÉTKÖZNAPI 3D NYOMTATÁS
14 éves kortól

Nem találod a kézfertőtlenítőd kupakját? Letört a távirányítód hátlapja? Sosincs nálad 50 forintos a bevásárlókocsihoz? Ez a workshop neked szól, ha érdekel a 3D nyomtatás és hogy az élet milyen területein alkalmazható! Beleláthatsz egy 3D tárgy tervezésébe, majd közösen el is készítünk néhányat 3D nyomtatóval.

A workshopot Szegedy-Maszák Zoltán képzőművész, egyetemi tanár tartja.