0036Mark X STARTart

INTERAKTÍV PÁLYAORIENTÁCIÓS BESZÉLGETÉS A STREET ARTRÓL A DEÁK17 GALÉRIA FACEBOOK-OLDALÁN

2021.09.29. – 17:00

vendég: 0036Mark Street art művész
téma: Street art
moderátor: 
Kovács Andrea művészeti menedzser

Facebook-esemény LINK 

A beszélgetés szeptember 29-én, szerdán a Galéria Facebook-oldalán élőben követhető 17 órától.

A budapesti belvárosban közlekedve egyre többször köszönnek ránk az elmúlt évtizedek kultikus mesefilmsorozatainak ikonikus figurái – hol egy trolimegálló, egy bankautomata, egy gyorsétterem, egy régi csemegebolt vagy éppen orvosi rendelő szomszédságában. A Mézga család tagjai, Doktor Bubó és Ursula nővér, Pom Pom, a Kockásfülű Nyúl, a Ho-Ho-Ho Horgász, a Frakk, a Macskafogó és még számtalan más ismert történet figurái kilépve a VHS kazetták világából mind-mind velünk éli (újra) a hétköznapok rohanásait, hogy egy-egy pillanatra megállítsanak és megmosolyogtassanak. Hiszen nosztalgiát ébresztő mesevilágkörnyezetüktől eltérően, saját attribútumaikon túlmutatva különleges párosításokban jelennek meg a málladó falakon és elhagyatott kirakatokon.

E különleges grafikák és paste up-ok elkövetője 0036Mark Street art művész, akinek egyik legismertebb falragasza került a Deák17 Galériában látható Budapest Street Archaeology kiállítás hivatalos meghívójára is. Vajon ki áll e titokzatos név mögött és hogyan tervezi, bővíti tovább és tovább saját vizuális univerzumát?

//////////////

Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetéseinek keretében olyan, szakmájukban sikeres alkotókkal ismerkedhetünk meg, akik különböző művészeti területen dolgoznak. Minden hónap utolsó szerdáján, a galéria Facebook-oldalán élőben jelentkező, valós időben kommentelhető STARTart interaktív művészportrék vendégei számos rangos hazai díj és nemzetközi elismerés tulajdonosai, magyar és külföldi produkció (társ)alkotói.