Világörökség – ahogyan a fiatalok látják 2023

Nemzetközi rajzpályázat

2022.12.22. – 2023.04.30.

Annak alkalmából, hogy Selmecbánya (Banská Štiavnica) városát és a környezetében lévő műszaki emlékeket a Világörökség listára vették, a város önkormányzata fiatalok számára alkotói pályázatot kezdett szervezni.

“A 28. évfordulóra rendezett, általános iskolásoknak szóló rajzverseny sikerét követően elhatároztuk, hogy megrendezzük a 29. pályázatot. Iskolás gyerekek részvételét várjuk, akik vagy saját világörökség városukat vagy a világ bármely világörökség városát reprezentálják alkotó fantáziájukkal.”

A részvételhez a következő feltételeket kell teljesíteni:

  • pályázatokat a három kategória egyikében lehet benyújtani – 9 évesig, 10-12 éves és 13-15 éves korosztályban;
  • rajzokat, festményeket, akvarelleket, monotípiákat, linóleummetszeteket, intarziákat, kollázsokat és hasonlókat lehet benyújtani szabványos 10×14 cm-es képeslap formátumban, (egy iskolából) lehetőleg egy borítékban elküldve „Vision 2023” jelszóval ellátva;
  • az alkotásnak teljesen takarnia kell a képeslap elejét, míg a hátoldalát a részvevő teljes nevének, életkorának és az iskola levélcímének nyomtatott nagybetűvel való feltüntetésére kell felhasználni;
  • történelem, impressziók, műalkotások, mindennapi élet, a város lakói, akár a jövő is, mind olyan témák, amelyek javasolhatóak a részvevők alkotókészségének ösztönzésére;
  • egy tanuló legfeljebb három különböző pályaművet nyújthat be, amelyeknek legkésőbb 2023. április 30-ig a következő címre be kell érkezniük:

Mestskỳ Úrad
Henrieta Godová
Radničné nám. 1.
96924 Banská Štiavnica
Slovak Republic

2023. júniusában a beérkezett pályaművekből megnyitjuk a

„Világörökség – ahogyan a fiatalok látják 2023”

című kiállítást, ahol minden kategóriából a legjobb három alkotást jutalomban részesítjük. Selmecbánya után a kiállítás a Világörökség Városok Szervezete hálózatán keresztül sokfelé eljut. Amennyiben a kiállítást szívesen megnyitnák újból az Önök városában, kérjük, küldjék el a felelős személy nevét, akivel felvehetjük a kapcsolatot a részletek (hely, időpont stb.) egyeztetése céljából 2023. április 30-ig.

Csak világörökség városban található iskolákból származó pályaműveket tudunk elfogadni. Minden egyéb információ a pályázattal kapcsolatban megtalálható a pályázat honlapján: www.sdod.banskastiavnica.sk.