Például! – videópályázat a példaképeinkről

2016.01.27. – 2016.06.01.

MEGHOSSZABBBÍTOTT HATÁRIDŐ: június 1-ig még várjuk a videómunkákat.

A 10 és 23 év közötti fiatalok számára kiírt pályázatunk célja, hogy a fiatalokat arra ösztönözze, hogy környezetében élt/élő példaértékű tevékenységet folytató embereket felkutassa és rövid videó segítségével bemutassa munkásságukat, legyen az példamutató az oktatás, művészet, egyéb kulturális tevékenységek, sportélet, kutatás, humanitárius tevékenység stb területén. A pályamunkák feldolgozhatnak pozitív életutakat, de negatív példákat is, amennyiben ezeket a pozitív fejlődés szolgálatában mutatják be.

 

Leadási határidő: 2016.június 1., valamennyi pályázati anyagot (videó, koncepció leírása, esetleg fotók) a deak17galeria@gmail.com címre kérjük elküldeni.

A beérkező pályamunkákból kiállítást is szervezünk. 

Megnyitó: 2016. június 15. szerda

 

Pályázati anyag formai követelményei:

–  Videó/kisfilm: maximum 15 perces, kiállításra kész formában (mp4 formátumban,megvágva, a cím és alkotóknak a filmben való megjelölésével)

–  Koncepció leírása: maximum egy A/4-es terjedelmű, formázható dokumentumként. A munkanaplónak, koncepció leírásának tartalmaznia kell, hogy az alkotó miért választotta az adott példaképet.

– Kérjük elküldeni a pályázó adatait (név, mű címe, életkor, iskola, emailcím és telefonszám) illetve 16 évnél fiatalabb pályázó esetén a szülő/gondozó hozzájárulását, hogy a gyermek a pályázaton elindulhat illetve pályaművét kiállíthatjuk.

–  Fotó (amennyiben a videóhoz társul) 300 dpi felbontás

 

Díjazás:

A legjobb alkotásokat értékes tárgynyereményekkel díjazzuk, valamint a zsűri által kiválasztott videókat több külföldi fesztiválon és galériákban is bemutatjuk, többek között a  Kolozsvári Magyar Napokon és Sepsiszentgyörgyön a Magma Galériában!