PÁLYÁZAT: VILÁGÖRÖKSÉG – AHOGYAN A FIATALOK LÁTJÁK 2019

2019.02.12. – 2019.04.30.

Annak alkalmából, hogy Selmecbánya (Banská Štiavnica) városa és a környezetében lévő műszaki emlékek felkerültek az UNESCO Világörökség listájára, alkotói pályázatot hirdetünk fiatalok számára. Selmecbánya (Banská- Stiavnica) városa a Világörökség Városok Szervezetének keretén belül 2019-ben is pályázatot hirdet a világörökség városok 9-15 éves tanulói részére. „Világörökség – ahogyan a fiatalok látják 2019” címmel.

A 24. évfordulóra rendezett, általános iskolásoknak szóló rajzverseny sikerét követően elhatároztuk, hogy megrendezzük a 25. pályázatot. Iskolás gyerekek részvételét várjuk, akik vagy saját világörökség városukat vagy a világ bármely világörökség városát reprezentálják alkotó fantáziájukkal.

A részvételhez a következő feltételeket kell teljesíteni:

– pályázatokat a három kategória egyikében lehet benyújtani:
    – 9 évesig
    – 10-12 éves
    – és 13-15 éves korosztályban;

– rajzokat, festményeket, akvarelleket, monotípiákat, linóleummetszeteket, intarziákat, kollázsokat és hasonlókat lehet benyújtani szabványos 10×14 cm-es képeslap formátumban, (egy iskolából) lehetőleg egy borítékban elküldve „Vision 2019” jelszóval ellátva;

– az alkotásnak teljesen takarnia kell a képeslap elejét, míg a hátoldalát a részvevő teljes nevének, életkorának és az iskola levélcímének nyomtatott nagybetűvel való feltüntetésére kell felhasználni;

– történelem, impressziók, műalkotások, mindennapi élet, a város lakói, akár a jövő is, mind olyan témák, amelyek javasolhatóak a részvevők alkotókészségének ösztönzésére;

– egy tanuló legfeljebb három különböző pályaművet nyújthat be, amelyeknek legkésőbb 2019. április 30-ig a következő címre be kell érkezniük:

Mestskỳ Úrad
Henrieta Godová
Radničné nám. 1.
96924 Banská Štiavnica
Slovak Republic

2019. júniusában a beérkezett pályaművekből megnyitjuk a „Világörökség – ahogyan a fiatalok látják 2019” című kiállítást, ahol minden kategóriából a legjobb három alkotást jutalomban részesítjük. Selmecbánya után a kiállítás a Világörökség Városok Szervezete hálózatán keresztül sokfelé eljut.

Csak világörökség városban található iskolákból származó pályaműveket tudunk elfogadni. Minden tanulónak, vagy jogi képviselőjének alá kell írnia a pályázat céljából történő adatkezelésre vonatkozó beleegyezést, amely innen tölthető le. A beleegyező nyilatkozat és minden egyéb információ megtalálható a pályázat honlapján: www.sdod.banskastiavnica.sk.

A pályázatok beküldési határideje: 2019. április 30