PÁLYÁZAT: Készíts képregényt Krakkóról! – inCLICKnations projekt

2019.09.30. – 08:00

Krakkó Önkormányzata a lengyelországi kultúra fővárosaként és az UNESCO Irodalom Városaként meghívja partnervárosait az ún „inCLICKnations” projektben való részvételre. A projekt célja népszerűsíteni a partnervárosok kulturális örökségét, földrajzi és történelmi sokszínűségét.

Krakkó ezért külön meghívja testvérvárosa Budapest érdeklődő művészeit, hogy mutassák be, milyennek látják a két város kapcsolatát, saját kapcsolatukat Krakkóval, és hogyan tudnák bemutatni ezt a kapcsolatot a két város polgárai számára.

A pályamunkák paraméterei:

A munkákat képregény formájában, 2-3 képet tartalmazó álló képsorban kell bemutatni, angol nyelvű szöveggel, szerkeszthető PDF formátumban; és a deak17galeria@gmail.com címre kell eljuttatni. A pályázatban a jelentkezőnek rövid életrajzot/bemutatkozást is mellékelnie kell, illetve rövid összefoglaló is csatolható a pályamunkáról.

A képregények Krakkó honlapján kerülnek majd publikálásra, a feltöltés folyamatosan történik.

A legérdekesebb képsorok alkotóit Krakkó meghívja majd a 2020. tavasszal megrendezésre kerülő Krakkói Képregény Fesztiválra. A benyújtott munkákat a krakkói fél kiállítás formájában is bemutatja.

A pályázatok benyújtási hatérideje: 2019. szeptember 30.

Eredmény:

Lénárd László, illetve Szebeni Péter műve került kiválasztásra, illetve a két művész meghívást kapott a Krakkói Képregényfesztiválra, amely április elején kerül megrendezésre. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!