Pályázat hangzó szobor készítésére

2016.02.23. – 2016.05.18.

 

HANG/SZOBOR/HANG

 

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: május 18-ig várjuk a pályamunkákat!

 

Pályázati felhívás hangot adó és pusztán tapintás által is értelmezhető alkotások létrehozására, általános és középiskolás diákok számára

A Ludwig Múzeum − Kortárs Művészeti Múzeum és a Deák17 Galéria közös pályázata az AKKU – Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület szakmai támogatásával

A pályázaton minden általános és középiskolás diák részt vehet, látó és látássérült egyaránt, három kategóriában:

1.    6–10 éves (alsó tagozatosok)
2.    10–14 éves (felső tagozatosok)
3.    14–18 éves (középiskolások)

A pályázat témája:

Számos képzőművészeti alkotást zene inspirál, és számos zenét képzőművészeti alkotás. Ezt az átjárást azonban közel sem könnyű megteremteni. A Ludwig Múzeum és a Deák17 Galéria közös pályázata a Ludwig Múzeum 2016. április 15-én nyíló, zene és képzőművészet kapcsolatát különös nézőpontból vizsgáló kiállításához kapcsolódik. A Rock/tér/idő című kiállítás anyagából választottunk öt alkotást, amelyekhez kapcsolódva a pályázóknak letapogatás vagy mozgatás hatására hangot adó szobrot vagy installációt kell létrehozniuk, melynek mérete nem haladhatja meg a 60 x 60 x 60 cm-t. Fontos, hogy a szobrok hangszerekként is működhessenek, ugyanis a Múzeumok Hosszú Éjszakája esemény vállalkozó kedvű látó és látássérült vendégei DJ közreműködésével közös koncertet is adhatnak.

Az öt műalkotás narrációja illetve a felhívás hangzó változata az alábbi linkekre kattintva hallgatható meg és tölthető le:

MŰALKOTÁS 1

MŰALKOTÁS 2

MŰALKOTÁS 3

MŰALKOTÁS 4

MŰALKOTÁS 5

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nagyon fontos, hogy a pályamunkák alapanyaga strapabíró, ugyanakkor vakok és gyengénlátók számára tapintással könnyen értelmezhető legyen. A tapinthatóságot lehetővé tevő anyaghasználat tetszőleges, azzal a feltétellel, hogy az anyag ne hagyjon nyomot a bőrön, ne legyen szúró, vágó, éles vagy bármilyen módon veszélyes, illetve az egészségre ártalmas. A szobor tartalmazhat a látássérültek számára is értelmezhető írást, vagy akár illatot is.
Szeretnénk, ha a pályázati anyagból készült kiállításon a pályázók közül páran tárlatvezetést is vállalnának látó és látássérült csoportok számára.

A pályázatokat egy látókból és látássérültekből álló bizottság bírálja el.

Egy jelentkező legfeljebb egy munkával pályázhat.

Mindhárom kategóriában a legjobb három pályamunkát díjazzuk, valamint a legjobb húsz alkotásból kiállítást rendezünk először a Ludwig Múzeumban, majd szeptemberben a Deák17 Galériában. A kiállításokat követően a pályamunkák előzetes időpont-egyeztetés után elvihetőek.

Ünnepélyes eredményhirdetés, díjkiosztó és a kiállítás megnyitója 2016. május 28-án, gyereknapon lesz a Ludwig Múzeumban, a múzeum egész napos családi programja keretében.
Ezen a napon minden pályázó egy családi múzeumi belépőt kap ajándékba.

A pályázatokat előzetes e-mailes jelentkezés után postai úton várjuk, illetve személyesen is leadhatók a Ludwig Múzeum jegypénztáránál. A beadott pályamunkákért felelősséget nem tudunk vállalni!

A jelentkező e-mailben, valamint a pályázati anyagon kérjük feltüntetni a következőket:
a pályázó neve, korosztálya, iskolájának neve és címe, a pályázó elérhetősége, olvasható e-mail-címe, valamint hogy pályamunkáját melyik műalkotáshoz készítette.

A pályamunkák beérkezésének a határideje: 2016. május 18.

Jelentkezés és további információ:
Szira Henrietta
szira.henrietta@ludwigmuseum.hu
(+36 1) 555 3479

 

Díjazás: A díjak mindhárom korcsoportra érvényesek!

1. helyezett:

        éves belépőjegy a Ludwig Múzeum felajánlásából

        1+1 jegy audionarráció biztosításával egy, az AKKU által narrált színházi előadásra

        csoportos akadálymentesített tárlatvezetés a Deák17 Galéria egy kiállításán

2. helyezett:

        ingyenes családi belépőjegy a Ludwig Múzeum felajánlásából

        csoportos akadálymentesített tárlatvezetés a Deák17 Galéria egy kiállításán

3. helyezett:

        ingyenes belépő a Rock/tér/idő kiállításra a Ludwig Múzeum felajánlásából

        csoportos akadálymentesített tárlatvezetés a Deák17 Galéria egy kiállításán