PÁLYÁZAT „Facebook, lájkok, szelfik…Köztünk élő társas magány”

2015.11.11. – 2016.01.29.

„Facebook, lájkok, szelfik…Köztünk élő társas magány”

Felhívás általános iskolai felső tagozatos, és középiskolás diákok részére

 

A debreceni NDK– Neue Debreczenische Kunst – művészcsoport által meghirdetett  országos pályázat célja a fent említett témának minél szélesebb feldolgozása. Neked milyen szerepet tölt be az életeben az internet? Mit goldolsz, milyen hatással volt a társas kapcsolatainkra? Készítsd el saját “szelfid”  és korképedet, az alkotáshoz pedig bátran használd fel az otthon található elektrotechnikai hulladékot is!

 

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA:  az internet és a tömegkommunikációs eszközök robbanásszerű térhódításának hatása, az információcsere, a kapcsolatépítés, -tartás, vagy a személyiségünk egészséges fejlődésére gyakorolt hatásának feldolgozása 

 

A TÁRLATRÓL: A kiállítás gerincét az NDK, valamint szintén Debrecenhez köthető Síkhegy Csoport alkotóinak, valamint meghívott budapesti kortárs képzőművészek újonnan készült, tematikus munkái adják, mely kiegészül a meghirdetett nyílt, országos pályázatra érkező diákmunkákkal.

 

PÁLYÁZÁS PARAMÉTEREI: 

● Pályázók köre: általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákok az ország egész területéről. Pályázni lehet iskolánkként, egyéni, valamint nagyobb méretű közös, csoportos munkákkal.

● Technikai, műfaji megkötés nincs. Lehet festmény, rajz, grafika, fotó, installáció, térbútor, szobor stb.

● Beküldhető alkotások mérete a helyi adottságok, felfüggeszthetőség, és szállíthatóság, postázás miatt:

● Egyéni munkák esetén: maximum A/2

● Csoportos alkotások, térben elhelyezhető nagyobb installációk esetén: maximum 1,5m2 , maximális tömeg≈10kg

● A pályamunkákat kérjük kiállításra készen, paszpartuzva, keretezve leadni. A debreceni diákok munkáját, igény esetén a szervezők is fel tudják szállítani előzetes egyeztetés alapján (elérhetőségek alább). Budapesti diákok alkotásai, iskolánként összegyűjtve, egyszerre leadhatók személyesen a galériában, annak nyitvatartási idejében vagy postázhatók. Az ország más területéről pályázók számára az ajánlott postai küldemény a legcélszerűbb.

● Az alkotások nem tartalmazhatnak obszcén, pornográf, sértő, politikai, vallási elemeket. Legyenek kortalan, bárki számára megtekinthető munkák, lévén a Deák17 egy ifjúsági Galéria.

● Az alkotások elsődleges minőségi zsürizését a pályázó iskolák helyi rajztanárai végzik, a végleges, kiállításra kerülő alkotások utólagos zsürizésének jogát a D17 Galéria, valamint az NDK– Neue Debreczenische Kunst –mint Szervezők fenntartják.

● Az alkotások hátoldalára kérjük feltüntetni:

            – pályázó iskola nevét, címét, elérhetőségét (Az iskola hosszúbélyegzője is megfelelő)

            – alkotó neve, osztálya, életkora

            – alkotás technikája

            – felelős rajztanár neve, elérhetősége (e-mail cím, telefonszám)

Előzetes regisztráció: Megkérjük a pályázni kívánó iskolák rajztanárait, hogy legkésőbb 2016. január 15-ig az antiesapu@gmail.com email címen, jelezzék részvételi szándékukat a pályázó iskola nevének, a felelős rajztanár elérhetőségének (telefonszám, email cím), valamint a várható munkák számának megadásával.

 

Fontos időpontok, határidők

Művek beadási határideje, helye: 

Személyes leadás: 2016. január 29., Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Budapest, 1052, Deák Ferenc utca 17. I. emelet, hétköznap a Galéria nyitvatartási idejében.

Postai úton: Ajánlva, postára adási határidő: 2016. január 29. (MEGHOSSZABBÍTA)

Cím: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Budapest, 1052, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

● Megnyitó: 2016. február 19.

● Kiállítás megtekinthető 2016. március 27-ig a Deák17 Galéria nyitvatartási idejében.

 

A PÁLYÁZAT RÉSZLETES LEÍRÁSA LETÖLTHETŐ INNEN!

 

Kérdéseivel kérjük forduljon Szarvák Antalhoz.

NDK Budapesti Nagykövet

+36 70 320 50 65

antiforma@vipmail.hu

antiesapu@gmail.com

www.antiforma.hu