Otthon vagyunk – rajzpályázat gyerekeknek

2020.04.22. – 2020.05.04.

A Nők Lapja Café (nlc) és az Office Depot Hungary Kft. közös rajzpályázata 3-15 éves gyerekeknek.

Alig vártuk a tavaszt, hogy jöjjön a jó idő és végre többet lehessünk a szabadban, de sajnos 2020 nem pont úgy alakult, ahogy reméltük. Ha szeretsz rajzolni, és alkotásoddal szívesen megmutatnád, hogyan változott meg az életed, amióta kénytelen vagy szinte minden idődet a négy fal között tölteni, jelentkezz. Mutasd meg, hogyan telik most egy napod, milyen az otthoni tanulás, ki hiányzik legjobban, vagy éppen mit csinálsz majd először, ha a bezártságnak vége lesz. Olyan alkotásokat várunk tőletek, amelyekkel megmutatjátok, mi zajlik most bennetek.

Szóval ceruzákat hegyezni, ecseteket a kézbe: lássuk, kinek mit hozott 2020!

Több témakör közül lehet választani:

 • Ablakon át: Mit látsz, ha kinézel? Az ablak most az egyedüli kapcsolat a világgal, neked mit jelent, ha kinyitod az ablakot?
 • Egy hetem, napom otthon: Hogyan élünk most, hogyan tanulsz? Hogyan dolgoznak a szüleid? Hogyan töltitek a szabadidőtöket?
 • Hiányzol: Nehéz most a barátok, a nagyszülők, az iskola, óvoda nélkül. Neked ki vagy mi hiányzik a legjobban?
 • Ilyen az otthoni ovi, suli.
 • Maradj otthon! Emblématervezés – Tudjuk, otthon kell maradni, mégis vágyunk a szabadba, hívogat a jó idő. Te milyen Maradj otthon! emblémát terveznél magadnak?
 • Vírus – Mindenki beszél róla, senki nem akarja elkapni. Félelmetes, mert nincs arca. Te hogyan képzeled el a vírust?
 • Mit csinálsz majd először, ha ennek vége lesz? Rajzold le!

A pályázatra 3 és 15 év közötti gyerekek alkotásait várják. Nevezni három korcsoportban lehet: 

 • 3-6 év
 • 7-10 év
 • 11-15 év 

A művek bármilyen technikával készülhetnek: ceruza, filctoll, festék, zsírkréta, toll, kollázs, montázs, digitális rajz használatával. A terjedelem maximum egy A3-as oldal lehet.

Beküldési határidő: 2020. május 4.

Beküldés módja:

Kérünk, hogy fényképezd le az elkészült pályaművet és töltsd fel az nlc honlapjára jpg/png formátumban, maximum 10 Mb méretben. A művekről készült fotókat az nlc honlapján várják: https://nlc.hu/gyerekrajzpalyazat/

A pályázatok elbírálása, a nyertes kiválasztása:

Minden korosztályból 12 kiemelkedő alkotást választ majd ki az Office Depot által delegált szakmai zsűri.

A zsűri tagjai:

 • Spengler Katalin – művészeti tanácsadó, műgyűjtő, a párizsi Centre Pompidou Kelet-európai Akvizíciós Bizottságának alapító tagja. A MOME Konzisztóriumának elnöke.
 • Kaposi Dorka – művészettörténész, kurátor, 2014-től a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetője
 • Révész Emese – Magyar Képzőművészeti Egyetem, Művészettörténeti Tanszék, egyetemi docens

Azt pedig, hogy mely alkotások lesznek a legjobbak, az nlc olvasói szavazhatják meg.

12-12 Pályázat kerül ki a https://www.nlc.hu/gyerekrajzpalyazat oldalra, ezekre lehet szavazni, és közülük kerülnek ki a nyertesek, korcsoportonként. Szavazni május 11-től május 25-ig lehet.

A jó hír, hogy már a korcsoportok 12 döntőse is nyer. A legtöbb szavazatot kapó művek készítői pedig vásárlási utalvánnyal is gazdagodnak, és alkotásaik bekerülnek a „Magyarország Legkedveltebb Gyermekrajzai” című 2021-es falinaptárba.

Nyeremény:

Az értékes ajándékokat az Office Depot ajánlotta fel. Minden nyertes Pályázó 20.000,- Ft, azaz húszezer forint értékű Office Depot Ajándékutalványt nyer, amely felhasználható: 2020. december 31-éig bármely Office Depot áruházban. Valamint a zsűri által kiválasztott legjobb 12 pályázat nyereménye, korcsoportonként:

 • Óvodások –  3-6 éves korcsoport nyereménye: „Stabilo kreatív ceruza – rajzoló csomag” és az Office Depot által ajándékozott gyermektáska – összesen 10.000 Ft, azaz tízezer forint értékben.
 • Kisiskolások – 7-10 éves korcsoport nyereménye: ”Süni iskolai csomag” – 10.000 Ft, azaz tízezer forint értékben.
 • Felsősök – 11-15 éves korcsoport nyereménye: ”Faber Castell kreatív ceruza csomag” – 10.000 Ft, azaz tízezer forint értékben.

Továbbá a kategóriánkénti legjobb 4-4-4 alkotás bekerül az Office Depot által szponzorált “2021 Magyarország Legkedveltebb Gyermekrajzai” 2021-es évi falinaptárba.

A rajzpályázat további részletei és a teljes szabályzat itt olvasható:
https://nlc.hu/gyerekrajzpalyazat/20200420/rajzpalyazat-szabalyzat/

További részletek és információ: amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdés merül fel, kérjük írj az ugyfelszolgalat@nlc.hu e-mail címre, a levélben feltüntetve a pályázat elnevezését.