NEMZETKÖZI PÁLYÁZAT VIDEÓ KÉSZÍTÉSÉRE – „NEW BEGINNING. NEW VISION. NEW CITY.”

Pályázati felhívás fiatalok részére (14-21 év)

2021.04.06. – 2021.05.24.

A Világörökség Városok Szervezete (OWHC Organisation of World Heritage Cities) immár 6. alkalommal hirdeti meg nemzetközi videópályázatát, idén „New beginning. New vision. New city.” címmel.  A pályázaton két korosztályi kategóriában várják a fiatalok jelentkezését: 14-17 és 18-21 éves korig, egyénileg és csapatokban is.

Budapest Főváros Önkormányzata, mint az OWHC szervezet tagja, a Deák17 Galéria közreműködésével várja a jelentkezéseket a verseny első fordulójára 2021. május 24-ig, melyen kiválasztásra kerül mindkét kategória legjobbja, akik részt vehetnek a nemzetközi megmérettetésen.

Téma:

„New beginning. New vision. New city.” – azaz: „Új kezdet. Új vízió. Új város.”

A jelenlegi pandémiás helyzet mindannyiunkat arra késztet, hogy másként tekintsünk a környezetünkre. Több időnk marad felfedezni a városunkat, legyen szó a közvetlen közeli helyekről, vagy az elbújtatott kincsekről és a szokatlan részletekről. A kialakult helyzet nagyszerű lehetőséget kínál egy új kezdeteknek: egy új nézőpontot alakíthatunk ki, amelyből világörökségi helyszíneinket is újraértékelhetjük. Ragadd meg ezt a lehetőséget, és mutasd meg nekünk a te új víziódat a saját városodról. Változott a járvány kezdete óta? Mennyiben lett más? Mit gondolsz, vajon hogyan lehet a város világörökségi helyszíneit védeni és hangsúlyozni, ha minden újra visszakerül a normális kerékvágásba?

Részletek:

A pályázat beküldési határideje: 2021. május 24.  24.00 óra

A pályázat két kategóriában kerül meghirdetésre:

– 14-17 év közötti, illetve

– 18-21 év közötti fiatalok vehetnek részt a versenyen.

A pályamunkák paraméterei:

– A pályázók maximum 5 perces videóban, a Youtube-ra feltöltve, vagy eredeti formátumában beküldve mutathatják be angol/francia/spanyol nyelven, hogy a világörökség szempontjából mit jelent számukra Budapest, a város, ahol élnek. Fontos, hogy a videó a világörökségi várost vizuálisan mutassa be, és ne legyen túlzsúfolva szöveggel.

– Hangeffektusok, zene (szöveggel vagy anélkül) és narrátor használatára van lehetőség. Narráció vagy szöveg felhasználása kötelező, a pályázónak el kell mondania, hogyan látja a témát. A használandó nyelv az OWHC munkanyelveinek egyike: angol/francia/spanyol.

– A videópályázatra egyének és csapatok egyaránt jelentkezhetnek.

– A videók készítésénél videókamera, számítógép vagy mobiltelefon használható.

– A videók formátumának YouTube-kompatibilisnek kell lenniük. Ezek a formátumok a következők: .wmv (Windows Movie Maker, Windows Media Player stb.), .avi (Audio Video Interleave), .mov (iMovie), .mpg (Quick Time video format).

– A versenyzőknek a videókat fel kell tölteniük a YouTube-ra, és a megadott e-mailcímre el kell küldeniük a hozzá tartozó linket.

– A videónak címet kell adni, ami nem lehet azonos a pályázat címével vagy témájával.

A versenyre való jelentkezés módja:

– Regisztrációs űrlap kitöltése és megküldése e-mailen a deak17galeria@gmail.com-ra, amely tartalmazza a YouTube video elérhetőségét.

Letölthető dokumentumok:

Díjazás:

Budapest Főváros Önkormányzata a szakmai zsűri előzsűrizését követően kategóriaként 1-1 pályamunkákat küld tovább a nemzetközi megmérettetésre.

A nemzetközi zsűrizést követően a 14-17 év közöttiek kategóriájának győztese 1.500 CAD, a 18-21 év közöttiek kategóriájának győztese 3.000 CAD pénzjutalomban részesül.

A győztes pályázatokat az OWHC megjeleníti a szervezet honlapján is, az eredményhirdetésre 2021. szeptemberében kerül sor Québecben (Kanadában), az OWHC Világkongresszusán.

A pályázattal kapcsolatos összes információ megtalálható a pályázat honlapján (angolul): https://www.ovpm.org/program/video-competition/