JÖVŐKÉP – MINDEN SIKER EGY ÁLOMMAL KEZDŐDIK

Országos művészeti pályázat roma származású fiataloknak

2024.04.19. – 2024.07.07.

A RomKult Alapítvány és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria szoros együttműködésben hirdeti meg JÖVŐKÉP című országos pályázatát 6 és 18 év közötti roma származású diákok részére.

A jövőkép nem csak egyszerűen az elérni kívánt dolgok listája. A jövőkép egy érzelmekkel és motivációval telített elképzelés az ember fejében és gondolatvilágában a személyes jövőjéről, annak minden jelentős területéről. Jelenthet vágyakat, terveket, reményeket, amelyek idővel célokká válhatnak, de lehet benne értékrend, sőt akár küldetéstudat is.

Végig gondolhatod, hogy egy ideálisan elképzelt jövőben mi mindent birtokolsz, milyen dolgokkal veszed magad körbe, mi mindent tudsz magadnak elképzelni. Tárgyakat, személyeket, tudást egyaránt. Azt is, hogy milyen iskolába jársz, milyen az otthonod. Elképzelheted, hogy milyen tevékenységek töltik ki majd mindennapjaidat a közeli jövődben, a fiatalkorodban vagy akár felnőttként. Mivel foglalkoznál, mihez van leginkább kedved, mi lesz a munkád.

Bemutathatod, hogy milyen ember leszel akkor, amikor a személyes jövőképed már valósággá vált. Mit fogsz érezni, gondolni, hogy fogsz élni. Az alkotás útravaló, elindít a teremtés útján, belső erőforrást jelent, hogy közelebb kerülj álmaid megvalósításhoz.

PÁLYÁZÓK KÖRE:

Országos nyílt pályázat általános iskolás és középiskolás, roma származású diákok részére, 6-18 éves korig.

RÉSZVÉTEL, ZSŰRIZÉS:

A pályázat ingyenes, részvételi díj nincs. Pályázni kizárólag digitális úton lehet, az oldal alján található online űrlapon keresztül. A digitálisan beküldött pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a Deák17 Galériában kiállításra kerülő alkotásokat. A szervezők célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson tehetséges, fiatal roma alkotók számára.

NYEREMÉNYEK:

A zsűri által kiválasztott legjobb Pályamunkák digitális másolatait a Deák17 Galéria kiállítja 2024. szeptember 6. és október 12. között saját kiállítóterében.

A kiállításon való bemutatáson kívül a Deák17 Galéria további nyereményt is kiosztanak az eredményhirdetésen. A Galéria által kiosztott nyeremény másra át nem ruházható és pénzre át nem váltható.

Korcsoportonként:

1. helyezettek: belépőjegyek élményközpontokba
2. helyezettek: elektronikus tárgyi ajándékok
3. helyezettek: képzőművészeti csomagok

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

  1. Pályázni digitális úton lehet, a pályázat csak online, a Typeform felületen keresztül nyújtható be. A pályázathoz 1 db jó minőségű fotó beküldése szükséges az alkotásról jpg/jpeg formátumban, minimum 2MB – maximum 10MB méretben.
  2. Technikai, műfaji megkötés: a pályamunkák csak kétdimenziós alkotások lehetnek (rajz, grafika, festmény vagy fotó).
  3. A szervezők egyértelmű elvárása, hogy a téma vizuális feldolgozását a pályázók kellő tisztelettel közelítsék meg. Az alkotások nem tartalmazhatnak obszcén, pornográf, sértő, politikai elemeket. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria célközönsége a 3-23 év közötti gyerekek és fiatalok, így a kiállításra kerülő anyagok tekintetében szükséges figyelembe venni, hogy a korosztályba nagykorúak mellett óvodások, kisiskolások is tartoznak.
  4. 16 éven aluli pályázó esetén szülői engedély beküldése szükséges a pályázáskor.

FONTOS DÁTUMOK:

  • A pályázatok beküldési határideje digitális formában: 2024. július 7. vasárnap, éjfél
  • A beérkezett pályamunkák zsűrizése: 2024. július 8-17.
  • Pályázók értesítése (e-mailben): 2024. július 18-19.
  • A kiválasztott Pályamunkákból megrendezett tárlat tervezett ideje: 2024. szeptember 6. – október 12. A kiállításra beválogatott munkákat eredeti formájukban benyújtani nem szükséges – azokat a Galéria digitális másolat formájában kinyomtatja és kiállítja.

Figyelem! A határidőn túl beérkező pályamunkákat nem áll módunkban befogadni!

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI INFORMÁCIÓK, KAPCSOLATTARTÁS:

deak17galeria@gmail.com, +36 1 796 2998

Pályázó vagy törvényes képviselő (18 év alatti diákot képviselhet szülő vagy gondviselő) adatai:

Alkotó adatai

Iskola

Pályamunka adatai

Pár gondolat a műről, szinopszis – nem kötelezően kiöltendő, maximum 1000 karakter
Click or drag a file to this area to upload.
Kérjük, fényképezze le az elkészült pályaművet és töltsön fel róla 1 db jó minőségű fotót jpg/jpeg formátumban, maximum 10MB méretig! Fontos, hogy csak az elkészült pályamű szerepeljen a képen, a pályázó - személyiségi jogok miatt - ne. A kép elnevezésében szerepeljenek a következők: pályázó neve, életkora, az alkotás címe

Szülői engedély

Click or drag a file to this area to upload.
16 éves kor alatti pályázó esetében kötelező a kitöltött, aláírt Szülői engedély benyújtása, melyet fentebb a "A pályázattal kapcsolatos további Információ, kapcsolattartás" szekcióban lehet letölteni.