Fénytények – a Magyar Tudományos Akadémia pályázata

2015.09.29. – 2015.11.06.

A Magyar Tudományos Akadémia Fény Éve Programbizottsága támogatásával, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria közreműködésével pályázatot hirdetünk általános és középiskolai tanulók részére olyan két- vagy három dimenziós alkotások, továbbá maximum 3 perces videók készítésére, melyek ötletesen, érdekesen és művészien mutatják be a természetes vagy mesterséges fény szerepét az életünkben, hatását a mindennapokban, az ünnepeken és a fantázia világában (pl.: tudomány, technika, kultúra, hitvilág, képzőművészet, zene, irodalom, környezet,  stb. területén). A mű szólhat a múltról, a jelenről és a jövőről. Lehet komoly és humoros is.

 

Az alkotásokra vonatkozó formai kikötések az alábbiak:

1. A videók beküldése online vagy CD-n történhet. Online cím: deak17galeria@gmail.com vagy info@deak17galeria.hu

2. A két dimenziós alkotások leghosszabb oldala maximum 50cm lehet.

3. A három dimenziós alkotások legnagyobb mérete 30cm, tömege legfeljebb 10kg lehet.

 

Az alkotásokat kérjük kiállításra készen, bemutatható formában (pl.: szükség esetén paszpartuzva; könnyű, egyszerű keretben; üveg nélkül) beküldeni vagy személyesen átadni a következő címen: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. I. emelet.

Beérkezési határidő: 2015. november 6. (péntek) 12 óráig.

Megnyitó: 2015. november 14-én (szombaton) 15 óra.

A kiállítás 2015. december 31-ig tart. Az alkotásokat a szerzők visszavehetik a Deák17 Galériában 2016. január 4-től, munkaidőben.

 

A pályamunka kizárólag a pályázó (vagy egy versenyzői csoport) önálló munkája lehet. (Amennyiben a zsűri ennek ellenkezőjét állapítja meg, a pályázót kizárja a versenyből.)

 

Pályázati munkákhoz kísérőlevelet kérünk, amely

– tartalmazza a felkészítő tanár pár soros ajánlását, melyet aláír iskola igazgatója is,

– tartalmazza a készítő nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszám, cím), valamint

– a készítő iskolájának és osztályának a nevét, az iskola pontos címét és elérhetőségét,

– egy rövid indoklást arról, hogy miért kapcsolódik az adott alkotás a fényhez, miért választotta az adott technikát.

– A 16 évnél fiatalabb pályázók esetében kérjük a szülő, gondviselő írásos hozzájárulását gyermeke munkájának kiállításához.

 

Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy jelentkezésükkel egyúttal azt is kijelentik, hogy hozzájárulnak pályaművük Deák 17 Galéria és az MTA honlapján történő közzétételéhez, illetve a két intézmény által támogatott sajtó- és média orgánumokban való megjelenéséhez.